Δ. Σουμπασάκης: “Να βγούμε ενωμένοι έπειτα απ’ όλο αυτό”

Για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που περνάει το ποδόσφαιρο, η Football League αλλά και συγκεκριμένα το ίδιο το αγωνιστικό τμήμα της Επισκοπή μας, μίλησε ο αρχηγός της ομάδας μας, Δημήτρης Σουμπασάκης.

Ο 32χρονος στράικερ έκανε λόγο για αβεβαιότητα η οποία είναι αδύνατον να αφήνει αδιάφορο τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, όσο κι αν η Κρήτη και το Ρέθυμνο έχουν δημιουργήσει ένα ασφαλές μέρος απέναντι στην πανδημία.
Ο πιο παλιός ποδοσφαιριστής του τμήματός μας ακόμα, αναφέρεται στο κίνητρο που θα πρέπει να βρίσκει ο κάθε ποδοσφαιριστής ενώ αναρωτιέται γιατί δεν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα από τη στιγμή που μπαίνουν οι εγγυήσεις των τεστ…

“Είναι κάτι πρωτόγνωρο όπως είναι βέβαιο ότι, δεν περιμένει ουδείς να το ακούσει από μένα για να δει τί θα γίνει με όλη αυτή την ιστορία.
Περιμένουμε τις υγειονομικές αρχές να μας υποδείξουν πως θα μπορέσουμε να κάνουμε -αν μπορέσουμε- τη δουλειά μας. Εμείς κατανοούμε απόλυτα όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο, στην χώρα, στον κόσμο όλο.
Επειδή όμως έχει υπάρξει ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, ανάλογο της SL1 που το προτείνει η λίγκα μας, νομίζω ότι μπορούμε να πάμε παραπέρα…

Είμαστε επαγγελματίες και εμείς όπως τα παιδιά στην Α’ κατηγορία. Έχουμε και εμείς οικογένειες όπως κι εκείνοι και τους ευχαριστούμε για την συμπαράστασή τους (και φυσικά τους διεθνείς για την πρόσφατη τοποθέτησή τους).

Σίγουρα εμείς είμαστε αναρμόδιοι για να κρίνουμε την κατάσταση που περνούν όλοι αλλά, εφόσον λειτουργεί το πρωτόκολλο για την SL1 γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τη SL2 ή τη Football League;”

Λίγο μετά, ο “captain” στάθηκε στο δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν όλοι καθημερινά…
“Είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις κάθε μέρα να βρεις κίνητρο. Είναι δύσκολο για τους προπονητές, για τους συμπαίκτες μου και φυσικά για τις διοικήσεις που πληρώνουν. Έπειτα υπάρχει και ο όποιος φόβος να μην κολλήσει κάποιος αν και μπορώ να πω ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας -προπονήσεις με γκρουπ των τριών ατόμων- για να υπάρξει το παραμικρό…
Όμως υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι… Εγώ μιλάω ως αρχηγός της Επισκοπής και είμαι από το Ρέθυμνο αλλά υπάρχουν αυτή τη στιγμή παιδιά που βρίσκονται πολλές χιλιάδες μίλια μακριά από τα σπίτια τους.
Ελπίζουμε έπειτα απ’ όλο αυτό να βγούμε όλοι ενωμένοι.”