Η συνέντευξη τύπου από το ματς Επισκοπή – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ

Την παραδοχή του ότι η Επισκοπή είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και πως θα είναι εκείνη που θα πάρει το πρωτάθλημα, υποστήριξε ο προπονητής της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Νίκος Μαθιουδάκης. Ταυτόχρονα, ο κόουτς της Επισκοπής, Γιάσμινκο Βέλιτς έδειξε να προβληματίζεται από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που ομολογουμένως έκανε η ομάδα μας στο 1-1 της περασμένης Κυριακής (19/1).


Ν. Μαθιουδάκης: «Ομάδα άλλης κατηγορίας η Επισκοπή»

«Παίζαμε με μια σπουδαία ομάδα όπου δεν χρειάζεται να υπεισέλθουμε σε περιττά πράγματα. Την ευχαριστούμε άλλωστε και για τη φιλοξενία που μας επεφύλαξε. Της εύχομαι προσωπικά να εκπληρώσει τους στόχους της. Είναι μια ομάδα άλλης κατηγορίας.

Αγωνιστικά, προσπαθήσαμε να κλείσουμε τα κενά πίσω στην άμυνα. Η ομάδα της Επισκοπής είχε τις ευκαιρίες και την κατοχή της μπάλας. Κρατάω την προσπάθεια των παιδιών μας. Είμαστε για 3η εβδομάδα αήττητοι και θέλουμε να δούμε με αισιοδοξία τη συνέχεια».

Γ. Βέλιτς: «Αστοχία και διαιτησία…»

«Παίξαμε εναντίον μιας ομάδας που ήρθε με μεγάλο κίνητρο και έδειξε αποφασισμένη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι, παρ’ ότι δεν κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, χάσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο ματς.

Πιθανόν να μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα. Θα μπορούσε επίσης να είχε δοθεί ένα πέναλτι για την ομάδα μας… Μέσα όμως από μία φάση που μόνοι μας βάλαμε τη μπάλα στην περιοχή μας, ο διαιτητής, ένα επιθετικό φάουλ υπέρ της ομάδας μας, το μετέτρεψε σε πέναλτι.

Είναι η δεύτερη φορά που διαιτητικές αποφάσεις, μας στερούν τη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλουμε να το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία γιατί, δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που κλείστηκε στο γήπεδό της, σ’ ένα κακό γήπεδο που διευκολύνει τον αντίπαλο σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως ξέρετε.
Πιστεύω βέβαια ότι θα μπορούσαμε να είχαμε «τελειώσει» το παιχνίδι και να είχαμε εξασφαλίσει τη νίκη. Αυτό όμως πάει, πέρασε.

Θα πρέπει να κοιτάξουμε να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα που υπάρχουν, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και από ‘κει και πέρα, θα δούμε τα πλέι οφ που έρχονται ένας προς ένα παιχνίδι».

Ερωτηθείς ο προπονητής μας στο τι έφταιξε και, η Επισκοπή δεν μετουσίωσε τις ευκαιρίες σε γκολ απάντησε σχεδόν μονολεκτικά…: «Η αστοχία μας. Η απάντηση είναι απλή. Το γήπεδο δεν βοηθάει. Είναι σε μια κακή κατάσταση. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Έχει σημασία ότι δημιουργούνται ωστόσο φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία».

 

Από τους ποδοσφαιριστές μίλησαν οι Γιάννης Μποτωνάκης (ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ), Κώστας Λίμα (Επισκοπή):

Ι. Μποτωνάκης: «Ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε την πιο προπονημένη και ποιοτική ομάδα. Σταθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο, όχι τόσο στο αμυντικό κομμάτι αλλά όπως και να ‘χει, βρήκαμε λύσεις.

Η Επισκοπή δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας και μ’ ένα αμφισβητούμενο πέναλτι όπως, αμφισβητούμενο πέναλτι ήταν κι αυτό με το οποίο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ισοφαρίσαμε. Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία.

Εμείς κοιτάζουμε τη συνέχεια με τον Πανακρωητριακό και τα παλέι άουτ για να ανατρέψουμε την εις βάρος μας εικόνα που εμείς είχαμε δημιουργήσει μέχρι σήμερα».

 

Κ. Λίμα: «Σήμερα αγωνιστήκαμε απέναντι σε ποιοτικούς παίκτες Έχουμε ένα σταθερό πλάνο ως ομάδα και αυτό ακολουθήσαμε…

Βγάλαμε κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βοήθησε και ο δύσκολος αγωνιστικός χώρος αλλά όταν δεν τελειώνεις το παιγνίδι στο α’ ημίχρονο το πληρώνεις.

Πιστεύω στα μπαράζ να κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να ξαναγίνουμε αυτό που πρέπει».