Το γ’ ημίχρονο Επισκοπή – ΑΕΚ 1-0 (οι δηλώσεις των προπονητών)

Μετά το νικηφόρο 1-0 της ομάδας μας επί της ΑΕΚ Β’, μίλησαν οι προπονητές των ομάδων. Ο Κώστας Ανφυνατάκης για την Επισκοπή είδε χαρούμενα πρόσωπα στα αποδυτήρια της ομάδας του και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος της ΑΕΚ Β’ αποδέχθηκε ότι αυτό το 1-0 ήταν δίκαιο από κάθε άποψη

Κ. Ανυφαντάκης:”Χαμογελάμε”
“Καιρός ήταν!” Τόνισε στην αρχή των δηλώσεών του ο κόουτς της ομάδας μας Κώστας Ανυφαντάκης και συνέχισε: “Βλέπω χαμογελαστά πρόσωπα στα αποδυτήρια κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι πολύ δύσκολο από παιδιά νεαρής ηλικίας να μπορούν να λειτουργούν πολύ καλά, ψυχολογικά και αγωνιστικά σε κάθε συνθήκη και, ξέρετε ότι οι συνθήκες αλλάζουν κάθε τόσο.
Είναι μία νίκη που χάρισε χαμόγελα γιατί, και καλή παρουσία είχαν τα παιδιά αυτά παρ’ ότι ήταν δύσκολο ένα ματς με δυνατό άνεμο, και καλή εικόνα είχαν, και καλές αποφάσεις πήραν, και καλές άμυνες έβγαλαν και μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ κόντρα σ’ έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Είναι μια δίκαιη νίκη γιατί μένουμε ζωντανοί. Έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και να παλέψουμε ως το τέλος.
Αυτή τη στιγμή είμαστε σε δύσκολη θέση όμως είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να συνεχίσουμε παιγνίδι με παιγνίδι και να κάνουμε την αποτίμησή μας στο τέλος. Έχουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά, είναι μια δύσκολη φάση αυτή που περνάμε για την κατηγορία και για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα έχει μια αξιοπρεπή εικόνα σε όλα τα παιγνίδια.
Τώρα θα δούμε… Πάμε προπόνηση με την προπόνηση. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη προπόνηση, την επόμενη μέρα και να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί μέσα στο γήπεδο, με αξιοπρέπεια. Θέλουμε να βγάλουμε πράγματα και να δημιουργήσουμε υπεραξίες -και η ομάδα και οι παίκτες- παρ’ ότι είμαστε σε δύσκολη θέση .”

 

Σ. Οφρυδόπουλος: “Δϊκαιη η νίκη της Επισκοπής”
Από την πλευρά του ο κ. Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν κρύφτηκε πίσω  από τις καλές στιγμές που όντως είχε η ομάδα του. Μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας αναφέροντας: “Όσον αφορά την αποχή, αυτή ίσχυε για όλους. Εμείς οφείλαμε να έρθουμε στο γήπεδο και να δώσουμε ό,τι μπορούσαμε στο ματς. Το παιγνίδι είχε δύο ημίχρονα και τα δύο διαφορετικά. Κι ενώ παίζαμε, θεωρούμε για κάποιον λόγο ότι ο αέρας θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το παιγνίδι. Τελικά, αυτό που είδαμε ήταν ότι, με κόντρα τον αέρα και οι δυο ομάδες έπαιξαν καλύτερα.

Αρχικά, στο α’ ημίχρονο παίξαμε καλά, παίξαμε με τη μπάλα κάτω, και ευκαιρίες κάναμε και δεν κινδυνεύσαμε ποτέ στην άμυνα.
Αντίθετα, στην επανάληψη δεν είχαμε καθόλου ηρεμία, δεχθήκαμε στο 52ο λεπτό το γκολ και δεν βρήκαμε τον τρόπο να διαχειριστούμε τον πολύ χρόνο που είχαμε μπροστά μας για να αντιδράσουμε. Κάναμε λάθος επιλογές που δεν αντικατοπτρίζει την ομάδα μας και έτσι δίκαια χάσαμε.

Η αναποτελεσματικότητα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Είτε μιλάμε για παιδιά νέα όπως έχουμε εμείς, είτε μιλάμε για το επίπεδο της Super League στα παιγνίδια αυτά δεν γίνονται πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει λοιπόν να βρεις τρόπο να σκοράρεις.

Στο α’ ημίχρονο κάναμε ευκαιρίες πιο οργανωμένα. Γενικότερα όμως για κάποιον λόγο, πιο πολύ είχαμε το μυαλό μας ότι θα μας βοηθήσει ο αέρας παρά το τί θα κάνουμε από μόνοι μας εμείς.
Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κοσίδη, άλλη μία με τον Σκόνδρα όμως να λέμε το σωστό και το δίκαιο, στο β’ ημίχρονο ήταν καλύτερη η Επισκοπή σκόραρε, είχε δοκάρι, είχε νέα ευκαιρία και συνολικά δίκαια κέρδισε.”