Μανώλης Καλογεράκης: «Θα ξανανιώσουμε πως είναι να παίζουμε πρωτάθλημα!»

Το πρωτάθλημα της Super League2 ανοίγει τις πύλες του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί όλες τις ομάδες σε Α’ και Β’ όμιλο. Η Επισκοπή μας, ούσα στον όμιλο του νότου, επιστρέφει σε μια κατηγορία στην οποία είχε αγωνιστεί για δύο χρονιές, το 2013-14 και το 2014-15.
Πρώτη αγωνιστική και πρώτη εξόρμηση είναι αυτή στην Καλλιθέα όπου την Κυριακή (31/10) θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο «Ελ Πάσο» στις 15.00.

Ένας ποδοσφαιριστής που υπεράσπιζε την εστία της Επισκοπής μας τη σεζόν 2013-14, πέρυσι 2020-21 στη Football League αλλά και φέτος (2021-22) είναι ο Μανώλης Καλογεράκης. Ο έμπειρος πορτιέρε της ομάδας μας μίλησε για τον συγκεκριμένο αγώνα, για τους στόχους της ομάδας μας και φυσικά για το ξεκίνημα της σεζόν που πήρε μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας…
«Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Περιμέναμε πως και πως την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο από προπόνηση, φιλικούς αγώνες και υπομονή.
Ήρθε η ώρα να ξανανιώσουμε πως είναι να αγωνίζεται κανείς σε αγώνα πρωταθλήματος!»

Στη συνέχεια ο Νο «31» της Επισκοπής μας στάθηκε στο τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος από την ομάδα… «Είμαστε μία ομάδα που προπονείται καθημερινά με στόχο να γίνεται ολοένα και καλύτερη σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο σε ένα ή σε περισσότερα κομμάτια. Επίσης είμαστε μία ομάδα που θα παλεύει σε κάθε αγώνα για τη νίκη. Το δείξαμε πέρυσι, το έχουμε δείξει στα φιλικά που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής και νομίζω ότι έχοντας δει κάποιος την ομάδα μπορεί να το αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή.
Η Επισκοπή είναι μια ομάδα που δεν βασίζεται στο παιγνίδι του άλλου. Θέλουμε εμείς να επιβάλλουμε τον ρυθμό και το παιγνίδι μας.”

Για το τι εικόνα μπορεί να δούμε από τους «γυπαετούς» γενικότερα, είπε: «Δεν έχουμε βάλει κάποιον πολύ συγκεκριμένο στόχο (πρωταθλητισμό ή κάτι τέτοιο εννοώ). Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και νομίζω ότι αργά αλλά σταθερά θα δείξουν οι ίδιες οι ομάδες που μπορούν να φτάσουν. Θέλω να πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε από αυτές που θα έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία. Το πού μπορούμε να φτάσουμε νομίζω πως θα είναι καλό να το ξανασυζητήσουμε σε λίγους μήνες…”

Όσο για το τι κάνει ιδιαίτερο το συγκεκριμένο ματς αφού και οι δύο ομάδες έχουν “ζυγίσει” η μία την άλλη από την μεταξύ τους αναμέτρηση για το κύπελλο Ελλάδας πριν από έναν μήνα είπε: «Όπως η Καλλιθέα έτσι κι εμείς ξέρουμε τις αδυναμίες. Ξέρουμε όμως και τις δυνατότητες που έχει ο ένας ή άλλος.
Έτσι, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά τα κομμάτια. Η Καλλιθέα είναι βέβαιο πως θέλει να πρωταγωνιστήσει ωστόσο κι εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνει η δική μας ομάδα για να φτάσει στον στόχο της που είναι η νίκη.»

Μανώλης Καλογεράκης

Τόπος γένηησης: Χανιά
Ημ. γέννησης: 12/3/1992
Αριθμ. Φανέλας: 31
Ύψος: 1.86μ.