Κ. Ανυφαντάκης: “Το κακό που συνέβη στο ποδόσφαιρο ας είναι προάγγελος καλών πραγμάτων”

Για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της SL2 και στο γεγονός ότι το ματς με την ΑΕΚ Β’ έρχεται την μεθεπόμενη Κυριακή (11 ή 12 Μαρτίου) στο ΔΑΚ Γάλλου “Παύλος Βαρδινογιάννης” μίλησε ο προπονητής της Επισκοπής μας, Κώστας Ανυφαντάκης.
Ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται, στα λάθη που υπήρξαν από πλευράς πολιτείας εκφράζοντας πάντως στο τέλος την πεποίθησή του ότι κάποια στιγμή -ελπίζει- από τώρα να διορθωθούν τα κακώς κείμενα σε ένα καλό βαθμό.

“Εμείς δεν σταματήσαμε ποτέ να προπονούμαστε και να αγωνιζόμαστε στα γήπεδα. Φανέλες επίσημες δεν φορέσαμε γιατί εδώ που οδηγηθήκαμε, δεν υπήρχε κι άλλη διέξοδος. Σε κάθε περίπτωση δουλέψαμε επί ένα μήνα με το σκεπτικό ότι θα μπούμε γρηγορότερα στους επίσημους αγώνες. Ήταν κουραστικό όλο αυτό. Ελπίζω να βρεθούμε στην επανεκκίνηση με τρόπο τέτοιο που θα είναι ωφέλιμο για όλους.
Έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν για κάθε ομάδα, έτσι και για μας…

Η νέα αυτή διακοπή όμως δεν γίνεται να μην αποτελεί μια νέα αρχή. Πρώτα-πρώτα αυτό που θα λείψει και θα το ψάξουν να το βρουν όλες οι ομάδες είναι ο ρυθμός. Και από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε, θα πάμε στον “αυτόματο” με παιγνίδια, Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη… Εκεί χρειάζεται πάλι άλλη διαχείριση…
Σε τελική ανάλυση αυτό που βλέπω είναι ότι κάθε χρόνο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα απαξιώνεται ολοένα και πιο πολύ. Ελπίζω κι εύχομαι αυτό το κακό που συνέβη (σ.σ. διακοπή) να είναι ένας προάγγελος καλών πραγμάτων.

Ερωτηθείς για το τί έφταιξε και φτάσαμε σε μία νέα διακοπή, ο Ρεθεμνιώτης κόουτς, εστίασε σε δύο θέματα… “Η ρίζα του κακού ήταν η δημιουργία δύο ομίλων. Το άλλο είναι η διαφθορά που και η ίδια η πολιτεία αναφέρει αλλά δεν ψάχνει να βρει από πού προέρχεται…
Νομίζω ότι δεν πάει πιο κάτω. Ελπίζω να βρήκαμε πάτο και από ‘δω και στο εξής να έχουμε μόνο να ανέβουμε την ανηφόρα που βρίσκεται μπροστά μας ως ομάδες, ως ποδόσφαιρο.”

“Συγκλονισμένος για το χαμό του Αδαμάκη”
Τέλος, ο Κ. Ανυφαντάκης δήλωσε σοκαρισμένος από την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη και ένα παραπάνω για τον χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή, Ιορδάνη Αδαμάκη τον οποίο είχε στην ομάδα της Καβάλας.
“Αναφερόμαστε στο πολύπαθο ποδόσφαιρο αλλά τούτη ‘δω την ώρα, εγώ προσωπικά είμαι συγκλονισμένος για τον χαμό ενός παιδιού το οποίο είχα ποδοσφαιριστή στην Καβάλα και στις δύο μου θητείες, τον Ιορδάνη Αδαμάκη. Πληροφορήθηκα από τα μίντια ότι ήταν ανάμεσα στους άτυχους της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Είναι τόσο κρίμα για ένα τόσο νέο, ένα τόσο εξαιρετικό παιδί (22 χρονών) να φεύγει τόσο άδικα από τη ζωή. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας τα οποία δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν φέρνοντας πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Για το ποδόσφαιρο έχουμε μια κρυφή ελπίδα, μιας και το αγαπάμε όλοι, θα βρει τον δρόμο του. Εκεί υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Το ελπίζω τουλάχιστον…”

* Η Επισκοπή προπονήθηκε στο ΔΑΚ Γάλλου σήμερα ενώ και αύριο Παρασκευή (3/3) θα γυμναστεί στις 11.00πμ στο ίδιο γήπεδο. Προπόνηση θα έχουμε και το Σάββατο (4/3) ενώ την Κυριακή θα δοθεί ρεπό.