Κ. Ανυφαντάκης: “Ήρθα εδώ για να παλέψουμε” (Δηλώσεις από το ματς με το Αιγάλεω)

Ένα ματς χάθηκε (0-1), αυτή τη φορά από το Αιγάλεω ωστόσο όπως τονίζει και ο προπονητής της ομάδας μας Κώστας Ανυφαντάκης, κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει στην 8η αγωνιστική. “Είμαστε εδώ για να παλέψουμε” τόνισε ενώ κατέδειξε και τα σημεία όπου η ομάδα βγάζει μια αισιοδοξία…

“Πρέπει να πω ότι τα παιδιά είχαν καλή εικόνα. Στην επίθεση ήμασταν καλοί στην πρώτη ζώνη που χτίζαμε απέναντι στην πίεση του Αιγάλεω, στη δεύτερη ζώνη μπορούσαμε και είχαμε τον έλεγχο μεταφέροντας μπάλες στην τρίτη με καλή ποιότητα και πάρα πολύ καλές προϋποθέσεις για να σκοράρουμε.
Είχαμε πολλές και καλές ευκαιρίες μέσα από δημιουργία, ευκαιρίες στοχευμένες με καλές αποφάσεις. Το Αιγάλεω είχε φάσεις από στατικές φάσεις, από δεύτερες μπάλες και από ατομική ικανότητα.
Και στην αμυντική μας λειτουργία όμως ήμασταν αρκετά καλοί. Πιέσαμε τον αντίπαλο ο οποίος δεν μπορούσε να αναπτυχθεί πολύ καλά και αναγκάστηκε σε “μεγάλες” μπάλες. Του δώσαμε όμως τη δυνατότητα να πάρει κάποιες δεύτερες μπάλες και εκεί λίγο μας δημιούργησε πρόβλημα.

Η συνολική εικόνα μέσα από το 95λεπτο που είχαμε, μας προσφέρει μια πολύ καλή εικόνα. Εγώ αυτή τη στιγμή νιώθω ευχαριστημένος από την εικόνα των παιδιών.

Όσον αφορά το γκολ, δεν ασκήσαμε μεγάλη πίεση στην μπάλα. Ναι, μπορεί να γίνεται η επίθεση σε ανοικτό γήπεδο, όπου θα πρέπει να πιέσουμε να μην εξελιχθεί η φάση όμως το γκολ που δεχόμαστε είναι ερασιτεχνικό. Η εξέλιξη της φάσης μπορεί να φαίνεται πολύ ωραία σ’ ένα ανοικτό γήπεδο κι ιδίως με την ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες του Αιγάλεω όμως θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει τη φάση πολύ νωρίς. Αυτές είναι οι στιγμές που μας δικάζουν εμάς. Οι στιγμές που δεν έχουμε τόσο πολύ επαγγελματική νοοτροπία, που δεν ενεργούμε πολύ καλά.

Η προσπάθεια των παιδιών, μου δίδει αισιοδοξία όμως. Εξάλλου ήρθα εδώ για να παλέψουμε όλοι μαζί. Ξέρω ότι είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά το ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά, σ’ αυτά τα παιδιά που θα συνεχίσουμε βέβαια να είμαστε μαζί και μετά τις γιορτές. Το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε εδώ γιατί το πιστεύουμε και θα κάνουμε αποτίμηση μετά από 21 παιγνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα.

Αυτό που μένει είναι να γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα, να μπορέσουμε στη δύσκολη αυτή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου έχουμε και τον ηλικιακό περιορισμό να βοηθήσουμε τα παιδιά για να συνεχίσουν. Κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει στην 8η αγωνιστική.
Εμείς πρέπει να επενδύσουμε στην ομάδα και σε όσα παιδιά πιστεύουν και πιστεύουμε και ‘μεις ότι μπορούν να μας βοηθήσουν για να σωθούμε. Δεν ήρθα εδώ επειδή είναι το σπίτι μου. Ήρθα για να πετύχουμε τον κοινό μας σκοπό.”

“Μήνυμα αισιοδοξίας”

Τέλος, ο Κ. Ανυφαντάκης ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους και φυσικά τα καλύτερα για την Επισκοπή… “Εύχομαι τα καλύτερα για όλους. Χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο. Εμείς θα έχουμε δουλειά μπροστά μας για περίπου δύο εβδομάδες όπου θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ή να βελτιώσουμε κάποια πράγματα.

Θέλω να στείλω λοιπόν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης και πολύ μεγάλης προσπάθειας από μέρους μας.”

 

Θέμης Κεφαλάς: “Αν δεν μπει η μπάλα στο πλεκτό δεν κερδίζεις…”
Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο στόπερ της ομάδας μας, Θέμης Κεφαλάς:

“Από την αρχή πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο. Κυκλοφορούσαμε τη μπάλα καλύτερα και την περνούσαμε στο κέντρο άνετα. Είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε γκολ όμως δυστυχώς, αν η μπάλα δεν μπει στο πλεκτό, δεν κερδίζεις…

Τα παιδιά του Αιγάλεω έκαναν έκανα φάσεις αλλά σ’ αυτή τη μια καλή φάση που δημιούργησαν κατάφεραν να βάλουν το γκολ.  Μετά πιέσαμε για να ισοφαρίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε.”

Ερωτηθείς τί φταίει που η μπάλα δεν μπήκε και σήμερα στα δίχτυα, απάντησε: “Δεν ξέρω. Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Το γκολ θέλει ψυχή. όποιος κι αν το βάλει, από τον τερματοφύλακα μέχρι τον σέντερ φορ. Το σκορ είναι αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο.
Είναι θέμα ψυχολογίας αλλά και ικανότητας. Είμαστε μια ομάδα που χρειάζεται κι άλλη δουλειά.
Έχουμε χρόνο και υπάρχει δρόμος. Απλά πρέπει να γυρίσουμε όλοι πιο δυνατοί, πιο πεισμωμένοι για να μπούμε με δύναμη στον β’ γύρο και να γυρίσουμε την κατάσταση.”