Γ. Κόλτζος: “Θέλαμε να δώσουμε υπερηφάνεια στον κόσμο μας”

Με την ένταση ακόμη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του αρκετά λεπτά με την ολοκλήρωση του συγκλονιστικού αγώνα απέναντι στον Άρη Πετρούπολης (3-2), ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Κόλτζος, εξήγησε τί πήγε καλά, ποια είναι η βαρύτητα του γηπέδου μας στην Επισκοπή ενώ αποτύπωσε με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη σπουδαιότητα της μεγαλειώδους νίκης.

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιγνίδι όπου είχαμε να διαχειριστούμε το άγχος της νίκης.
Σήμερα χάρηκα ιδιαίτερα, όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για το γεγονός ότι παίξαμε στη φυσική μας έδρα. Είναι ένα γήπεδο Γ’ Εθνικής με παλμό, ένταση όπου ξέραμε εκ των πρωτέρων ότι για μας δεν υπήρχε “αύριο”.

Οι διαστάσεις του γήπεδου δημιούργησαν πολλές μεταβάσεις ωστόσο, παρά το καλό μας ξεκίνημα όπου αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλο, οπισθοχωρήσαμε αδικαιολόγητα.
Έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστικότητα αλλά που τους λείπει η εμπειρία. Οπισθοχωρήσαμε και δεχθήκαμε δύο εύκολα γκολ. Το ματς έγινε πολύ δύσκολο, ένα παραπάνω γιατί παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα με ποδοσφαιριστές επιπέδου Β’ Εθνικής που μπορουν να κρατήσουν πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό. Ο Άρης δεν είναι ομάδα που χαρίζεται ενώ διαθέτει κάποιους από τους καλύτερους επιθετικόύς της κατηγορίας όπως, είναι ο Κρητικός αλλά και ο Τσιλιγγίρης που σου δημιουργούν προβλήματα. Με τον νέο σχηματισμό που χρησιμοποίησαν μας έκαναν να βγούμε “έξω από τα νερά μας”.

Στο ημίχρονο δώσαμε τις κατάλληλες οδηγίες που χρειαζόταν, κάναμε δύο αλλαγές και η ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κατάλληλο χρονικό σημείο (69′) ενώ και στο τέλος βρήκαμε ένα ακόμα που το θέλαμε τόσο πολύ.

Ο Άρης δεν έχει ουσιαστικό στόχο αυτή τη στιγμή, και παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο. Αν σε βρει σε ανοικτό γήπεδο θα σε διαλύσει. Έχει την ποιότητα και αυτό φάνηκε. Αυτό πάλι μπορεί να έχει και άλλα αποτελέσματα. Το γκολ του Μέτα που επιτεύχθηκε σε καλό χρονικό σημείο και το ότι ο Άρης βγήκε ψηλά και έχασε μια σημαντική ευκαιρία, μας έδωσε τη δυνατότητα να το εκμεταλλευτούμε στο τέλος και να πάρουμε μία σπουδαία νίκη.”

Κατόπιν, ο 47χρονος τεχνικός εξήγησε τη σημασία που έχει αυτό το γήπεδο για την Επισκοπή και πόσες χαρές έχει προσφέρει σ’ αυτόν τον κόσμο…
“Στην αρχική μας ομιλία, είπα στους παίκτες ότι θέλουμε να δώσουμε υπερηφάνεια. Η Επισκοπή είναι ομάδα που σ’ αυτό το γήπεδο μπορεί να πάρει το κάτι παραπάνω. Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης και τον ευχαριστούμε. Υπάροχυν πλέον 6 πολύ δύσκολα παιγνίδια.
Το ματς αυτό μάς δίνει ψυχολογία για το γεγονός ότι ο Άρης είναι πολύ ψηλά στην ψυχολογία κι όμως μπορέσαμε να σημειώσουμε τρία γκολ και να τον κερδίσουμε. Θα κοιτάξουμε παιγνίδι με παιγνίδι να φτάνουμε στον στόχο μας για να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει.”