Αυτός είναι ο δικός μας Παναγιώτης

Υπάρχουν κάποια μετάλλια που έχουν μεγαλύτερη αξία κι από την ίδια την προσπάθεια ενός αθλητή. Υπάρχουν ανθρώπινα ιδεώδη αλλά και αυτό που ονομάζουμε “πίστη” που ξεπερνά τη φυσική δύναμη και είναι σε θέση να μπορεί και κινεί ολόκληρα βουνά. Αυτό ίσως να λέγεται και μεγαλείο ψυχής.


Και χρυσό και χάλκινο αλλά…

Για μας στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον, δεν προξενεί εντύπωση ότι ο δικός μας Παναγιώτης Μανούσακας, ξεχώρισε σε πανελλήνιους αγώνες στίβου Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες κατακτώντας την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ και τη δεύτερη το χρυσό στα 200μ.!

Ο 20χρονος Ρεθεμνιώτης (από την Αργυρούπολη) έτρεξε στους αγώνες που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη και ενθουσίασε τους πάντες. Για την εξαιρετική του συμμετοχή δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Το ‘χει κάνει και ξανακάνει παίζοντας ποδόσφαιρο στο πρόσφατο παρελθόν συμμετέχοντας με την ομάδα μας (Επισκοπή 2010) σε τοπικό επίπεδο.

Στο άθλημα του στίβου έδειξε ότι μπορεί να το κάνει κι αυτό το ίδιο εξαιρετικά μ’ ένα ασίγαστο πάθος κι ένα σπάνιο θάρρος δίχως να δείχνει την εντύπωση ότι ο ίδιος επιβαρύνεται… Μ’ έναν αφοπλιστικό τρόπο όπου τα πράγματα μοιάζουν δυνατά για εκείνον κάνοντας το εμπόδιο να μοιάζει προσπελάσιμο με λίγη ακόμη προσπάθεια.

Αυτός είναι ο δικός μας Παναγιώτης που εμείς ξέρουμε και που ο ίδιος γνωρίζει ότι η θέση του στον ΑΟ Επισκοπή δεν είναι απλά ξεχωριστά μόνιμη αλλά το δικό του αθλητικό σπίτι στο οποίο πάντοτε τον περιμένει μια αγκαλιά απ’ όλους ανοικτή να τον χωρέσει.