“Ατσάλινη” η ομάδα μας / Επισκοπή – ΠΟΑ 2-1

Παρά τον αέρα που φυσούσε και το αρκετό κρύο, η ομάδα μας αργά αλλά σταθερά κέρδιζε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που έψαξε στη μεγαλύτερη ώρα του αγώνα το γκολ. Φάσεις έγιναν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες όμως, η μεγαλύτερη χάθηκε από την ομάδα μας όταν ο Δωματάς στο 36′ κέρδισε πέναλτι αλλά στην εκτέλεση, απώλεσε ο ίδιος την ευκαιρία να τη μετουσιώσει σε τέρμα.

Στην επανάληψη κι ενώ η Επισκοπή μας αγωνιζόταν με κόντρα τον αέρα, φρόντισε να διατηρήσει την κυκλοφορία της μπάλας, του έλεγχου του ρυθμού αποτρέποντας τον ΠΟΑ να δημιουργήσει το παραμικρό στην εστία του Γιάννη Ψαρρά.

Αντιθέτως, επιθετικά επέδειξε μεγάλη υπομονή και βρήκε το γκολ στο 72′ με κοντινό σουτ του Σάουλ Κάμερον. Κι ενόσω η μεσαία γραμμή (έπαιξαν σ’ αυτή ως βασικοί οι γηγενείς, Μεργέμογλου, Τραϊτοράκης) τα πήγαινε εξαιρετικά μαζί με τους Μίχο (έκανε πολλή δουλειά ως αμυντικό χαφ) και τον Λίμα που έδωσε ώθηση όταν μπήκε από τα αριστερά, ήρθε και το 2-0 από τον Τριαντάφυλλο Μίχο στο 84′. Εκεί όλα τέλειωσαν με την ομάδα μας να φτάνει την 6η νίκη και τους 23 βαθμούς.

* Πριν την έναρξη του ημιχρόνου έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Σταύρος Κίτος καθώς χτύπησε στο ζέσταμα (στο γόνατο) και τον αντικατέστησε ο Μεργέμογλου.

Το ματς:
Στο 18′ ο Νύκταρης έπειτα από ένα εκτελεσμένο φάουλ, ο Νύκταρης “γέμισε” στο β’ δοκάρι όμως ο Λουμπάκης με ένα στοπάρισμα και με το σουτ που έκανε έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 32′ ο Χαρίτος έσπρωξε με τα χέρια τον Δωματά εντός περιοχής και ο κ. Ταμπουρατζής με τη σύμφωνη γνώμη του Σιγανού καταλόγισε το πέναλτι. Ο Δωματάς πήρε φόρα να το εκτελέσει όμως “σημάδεψε” εκτός εστίας.

Στο 36′ ο Μεργέμογλου με προσωπική ενέργεια και κόψιμο λίγο διαγώνια από το πέναλτι, έστρωσε στον Χάιδο όμως εκείνος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε με το… “κακό” του πόδι, το αριστερό.

Στο 44′ ο Κάμερον έπιασε βεβιασμένα ένα δυνατό συρτό σουτ το οποίο έφυγε αρκετά άουτ.

Στο 55′ από την πολύ καλή ενέργεια και το παράλληλο κόψιμο του Δημητρακούδη, δεν θα βρεθεί κανείς για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από τα 3μ..

Στο 69′ ο Μεργέμογλου στριφογύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής κι έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

ΓΚΟΟΟΟΟΛ! 1-0: Στο 72′ ο Λίμα εκτέλεσε ένα φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν προς στιγμή, ο Δημητρακούδης έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Αμπατζής με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού έδιωξε όμως το ριμπάουντ πήρε ο Κάμερον και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.

ΓΚΟΟΟΟΟΛ! 2-0: Στο 84′ ο Μίχος ξεκίνησε να τρέχει στο τρανζίσιον αλλάζοντας τη μπάλα με τον Λίμα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μίχος έγινε αποδέκτης της μπάλας κι αφού πέρασε έναν αντίπαλό του έστειλε με το αριστερό τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 89′ το μακρινό σουτ του Καϊμακαμούδη ήταν δυνατό αλλά άστοχο.

ΓΚΟΛ! 2-1: Στο 95′ ο Ικεότσα με ατομική ενέργεια και πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η διαιτησία: Ταμπουρατζής Μιχαήλ (Λασιθίου), Σιγανός (Λασιθίου), Θεοδοσάκης (Λασιθίου).
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Στεφανίδης): Ψαρράς, Χάιδος, Τραϊτοράκης (66′ Λίμα), Μίχος, Μεργέμογλου, Δωματάς (80′ Μέτα), Κοναγκάγια (63′ Σουρνάκης), Δημητρακούδης, Πάτας, Κεφαλάς, Κάμερον.
ΠΟΑ (Φραντζέσκος): Αμπατζής, Νάτος, Ζέλιος, Λουμπάκης, Μέμος (59′ Γιακουμάκης), Χατζηανδρέου (58′ Κερμενίδης), Καϊμακαμούδης, Νύκταρης (76′ Μπέης), Βοργιάς (59′ Δαμιανάκης), Χαρίτος (76′ Ψαράς), Ικεότσα.