Ολοκληρώθηκε το “1ο Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων” της Gk Goalkeeper Academy στο Ρέθυμνο

Το 1ο Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων της Gk Goalkeeper Academy ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο στάδιο “Παύλος Βαρδινογιάννης” το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (5/6).
Επρόκειτο για ένα αρκετά γεμάτο σε γνώσεις και δράση τριήμερο με τους νέους τερματοφύλακες που συμμετείχαν – εκτός της αξιολόγησης που έγινε – να αποκτούν σημαντικές εμπειρίες.
Με επικεφαλής τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Κώστα Γύπαρη και νυν προπονητή τερματοφυλάκων, το σεμινάριο προπόνησης πάνω στη συγκεκριμένη θέση έλαβε τέλος και αυτές τις μέρες (μετά το Ρέθυμνο) σειρά παίρνουν τα Χανιά.
Στο Gk Goalkeeper Academy όπου η συνδιοργάνωση γινόταν και από την ΠΑΕ Επισκοπή, άμεσος συνεργάτης του Κώστα Γύπαρη ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων της ΠΑΕ, Γιώργος Χαρλαύτης.
Μάλιστα στο τέλος, ο ίδιος ο κ. Γύπαρης απένειμε τιμητική πλακέτα στην ομάδα μας την οποία παρέλαβε ο αντιπρόεδρος κ. Ανδρέας Παπαδάκης.
Αναμνηστική πλακέτα δόθηκε σε όλους τους συνεργάτες που κοπίασαν γι’ αυτό το ολοκληρωμένο από κάθε άποψη camp, μεταξύ αυτών και στον κ. Χαρλαύτη.

Τί έγινε στις τρεις αυτές ημέρες

1η μέρα
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας άνοιξε με την παρουσίαση του επικεφαλής της Gk Goalkeeper Academy, Κώστα Γύπαρη.
Στη συνέχεια η «σκυτάλη» πέρασε στον Δημήτρη Κριωνά (προπονητή τερματοφυλάκων της Ακαδημίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτη της ”The Goalkeeper About Academy”), για να ακολουθήσει η παρουσίαση του εργοφυσιολόγου Γιάννη Σχοιναράκη.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με τα εργομετρικά τεστ και ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στο γήπεδο.

2η μέρα
Το στάδιο “Παύλος Βαρδινογιάννης” άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτός της αρχικής ομιλίας του επικεφαλής της Gk Goalkeeper Academy, Κώστα Γύπαρη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν (διαδικτυακά) για το κομμάτι της ψυχολογίας, από την αθλητική ψυχολόγο της Ακαδημίας Ελεάνα Κοκκίνη (Psychologist, MSc Sport Psychology-Mental Training Coach).
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του προπονητή τερματοφυλάκων της ΠΑΕ Επισκοπής, που εκπροσωπεί το Ρέθυμνο στη Super League 2, Γιώργου Χαρλαύτη, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με το αγωνιστικό κομμάτι και την αξιολόγηση των τερματοφυλάκων στο γήπεδο.

3η μέρα
Η τρίτη και τελευταία μέρα ξεκίνησε με την ομιλία του επικεφαλής της Gk Goalkeeper Academy Κώστα Γύπαρη, για να δοθεί ο λόγος στη συνέχεια (διαδικτυακά) στον προπονητή τερματοφυλάκων Γιώργο Μπερνεάνου, που συνεχίζει τη σημαντική ποδοσφαιρική διαδρομή του στην αιγυπτιακή Pyramids.
Ακολούθησε η παρουσίαση της διατροφολόγου της Ακαδημίας, Μαρίας Λαντζάκη, για να κλείσουν οι εργασίες του camp με τακτικά παιχνίδια αξιολόγησης και μετά με τα challenge games και τις βραβεύσεις.