Οι δηλώσεις των προπονητών (Επισκοπή – Παναχαϊκή 0-0)

Το παιγνίδι στο “Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης” είχε δύο όψεις. Αυτή που έδειχνε ότι η ομάδα μας έκανε μεγάλες φάσεις και μάλιστα σε πρώτερο χρόνο από την Παναχαϊκή και εκείνη που έφερνε την Πατρινή ομάδα να σταματάει πάνω στον εξαιρετικό Ψαρρά γιατί κι οι Πατρινοί είχαν τις δικές τους σπουδαίες στιγμές.
Οι δύο προπονητές μίλησαν γι’ αυτό πολύ όμορφο παιγνίδι.

Κ. Ανυφαντάκης: “Τα τρίποντα είναι βάλσαμο”
“Ήταν ένα ματς όπου θα μπορούσαμε να το έχουμε κερδίσει αλλά και να το χάσουμε στο τέλος. Ήταν και πάλι ένα παιγνίδι με δύσκολες καιρικές συνθήκες όπου μπορέσαμε και αντεπεξήλθαμε. Η Παναχαϊκή ξεχειλίζει από ποιότητα και εμπειρία. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να κοντρολάρουμε το παιγνίδι και να παίξουμε στη μετάβαση να ανοίξουμε τους χώρους, πράγμα που το κάναμε κατά διαστήματα όμως, στο τέλος μένει η πολύ μεγάλη προσπάθεια των παιδιών.

Η ανηφόρα είναι πολύ μεγάλη αλλά ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε πολλά πράγματα στη φάση που βρισκόμαστε τώρα γιατί, έχουμε δύσκολο παιγνίδι την Τετάρτη (σ.σ. με Χανιά).
Είναι σημαντικό ότι δεν δεχθήκαμε γκολ για τρίτo συναπτό παιγνίδι. Η Παναχαϊκή είναι πολύ καλή ομάδα ξαναλέω. Φυσικά και είχε κι εκείνη τα δικά της “θέματα” όπου προσπαθήσαμε να τα χτυπήσουμε. Σημαντικό είναι ωστόσο ότι παιγνίδι που δεν το κερδίζεις δεν πρέπει να το χάσεις και εμείς δεν το χάσαμε. Απλώς, εμείς είμαστε σε δύσκολη βαθμολογική θέση και τα τρίποντα ξέρετε, αυτό το διάστημα είναι βάλσαμο.”

Ερωτηθείς για το ότι οι περισσότεροι προπονητές αναφέρουν ότι η Επισκοπή αδικείται από τη βαθμολογική της θέση, ο κ. Ανυφαντάκης σχολίασε: “Υπάρχει η λογική που λέει ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια, υπάρχει και η άλλη όπου θα πρέπει να κάτσεις να το αναλύσεις και να δεις τί έφταιξε μέχρι πριν από δύο-τρεις μήνες. Έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας. Πιστεύουμε στα παιδιά και την αποτίμηση θα κάνουμε στο τέλος.”

 

Σ. Παπαδόπουλος: “Αδικείται η Επισκοπή από τη βαθμολογική της θέση”
“Ήταν ένα ματς με πολλές τελικές από τις δύο ομάδες. Παρ’ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έπαιξαν πολύ καλά και οι δύο. Την Επισκοπή την είχα δει στον α’ γύρο αλλά και στα τελευταία δύο παιγνίδια με ΑΕΚ Β’ και Ηρόδοτο.
Πράγματι, η βαθμολογική της θέση, την αδικεί.
Εμείς τώρα, έπρεπε να διαχειριστούμε μέσα σε όλα τα άλλα και το ματς της Τετάρτης με την Καλαμάτα και αυτό του Σαββάτου με τον Απόλλωνα. Ξέρετε, ήρθαμε με το καράβι και, εκεί που έχουμε παίξει 2 ματς σε 2 μήνες, τώρα μας βάζουνε να παίξουμε τρία παιγνίδια σε 6 μέρες. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιοί βγάζουν το πρόγραμμα. Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

Όσο για το ματς, αυτό που μπορώ να πω για την ομάδα μου είναι ότι το διαχειριστήκαμε πολύ καλά. Μοιράσαμε τον χρόνο αφήνοντας δύο-τρία παιδιά έξω. Είχαμε και τις ελλείψεις μας, παιδιά τα οποία θα τα έχουμε την Τετάρτη και γι’ αυτό κοιτάξαμε να αντιμετωπίσουμε το ματς έξυπνα. Ήξερα ότι αν δεν δεχθούμε γκολ στο ημίχρονο, στην επανάληψη θα το ισορροπήσουμε και παίζοντας με τη μπάλα κάτω, όσο περνάει ο χρόνος, ο αντίπαλος θα έπρεπε να ρισκάρει ψάχνοντας αλλά και ανοίγοντας χώρους αφού η ισοπαλία θα ήταν καταδικαστική γι’ αυτόν

Στο α’ ημίχρονο θα μπορούσαν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες όμως στο β’ ημίχρονο η δική μου ομάδα ήταν πολύ καλύτερη, είχαμε πάνω από 10 τελικές, είχαμε το δοκάρι του Χαντί και είχαμε απέναντί μας έναν πολύ καλό τερματοφύλακα γι’ αυτό και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Αυτό που μας έλειψε ήταν μόνο το γκολ. Δεν μπορώ όμως να μην είμαι ευχαριστημένος και να μην δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου με όλα τα προβλήματα που περνάει ο σύλλογος, με τις προσφυγές τις παλιές όπου η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να τις τακτοποιήσει και εμείς από τη μεριά μας παλεύουμε μέσα στο γήπεδο.”