Ο Γιάννης Όρκας στην Επισκοπή μας!

Ο σύλλογός μας, ως είθισται, ιδίως τα τελευταία χρόνια, δεν έχει μονάχα ανοδικές τάσεις κατηγοριών αλλά αρέσκεται στο να επενδύει σε μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που έχουν πολλές φιλοδοξίες για τον εαυτό τους μέσα από το άθλημα. Ανάμεσά στα υπόλοιπα παιδιά πλέον, θα βρίσκεται και ο ομογενής αμυντικός χαφ αλλά και στόπερ, Γιάννης Όρκας (η φωτό είναι τραβηγμένη ελάχιστη ώρα αφότου ο νεαρός ποδοσφαιριστής αφήχθη στο Ρέθυμνο).
Η ανακοίνωση:

“Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Γιάννη Όρκα. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο ποδοσφαιριστή ηλικίας 20 ετών όπου αγωνίζεται τόσο ως αμυντικός χαφ αγωνίζεται ως “8αρι” αλλά και “6άρι” όσο και ως κεντρικός αμυντικός.
Ο Γιάννης, είναι ένα παιδί που έχει γεννηθεί στη Γερμανία στο Έρν από Έλληνες γονείς στις 10 Μαΐου του 2001.
Από πολύ μικρός έδειχνε ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό και ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομών της Μπόχουμ σε ηλικία μόλις 10 ετών. Το προσόν του ότι χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, του δίνει πολλαπλές επιλογές ενώ η ανέλιξή του είναι συνεχιζόμενη.
Από το 2017 πήρε μεταγραφή στο Έσεν παίζοντας στα τμήματα Κ17 ως και αυτά της Κ19.
Το 2020 αγωνίστηκε στην Hus Haltern ενώ από το 2016 είχε την τιμή να φορέσει γαλανόλευκα και το εθνόσημο στο στήθος.
Ο σύλλογός μας τον καλωσορίζει και του εύχεται πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές επιτυχίες.”

Γιάννης Όρκας: “
Λίγο μετά την άφιξή του στο Ρέθυμνο και τη συμφωνία με την ομάδα μας, ο νεαρός ποδοσφαιριστής τόνισε μέσα από τις πρώτες του δηλώσεις: “Νιώθω χαρούμενος που έκλεισε αυτή η μεταγραφή και ήρθα στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορέσω να ανταποκριθώ σ’ αυτό που ζητάει η νέα μου ομάδα αλλά και εγώ από τον ίδιο μου τον εαυτό.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να δημιουργήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα.

Προσωπικά, για μένα είναι μια πρόκληση όλο αυτό το εγχείρημα. Έχω φιλοδοξίες ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Θέλω να πάνε όλα καλά και εγώ να εξελιχθώ όσο πιο πολύ γίνεται έχοντας ως απώτερο στόχο να παίξω σε κορυφαίο επίπεδο.”