Ο Γιάννης Μπακόπουλος ξανά στην Επισκοπή μας!

Σε μια επανένταξη ενός ανθρώπου που έχει φορέσει τον “γυπαετό” στο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής προχώρησε η ομάδα μας. Πρόκειται για τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Μπακόπουλο ο οποίος εντάσσεται στο τεχνικό τιμ της Κ19 δίπλα στον προπονητή Νίκο Καραδάκη.

Η ανακοίνωση:
“Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Μπακόπουλο. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ένα σπουδαίο βιογραφικό έχοντας ασχοληθεί επαγγελματικά σχεδόν με όλες τις κρητικές ΠΑΕ που έχουν βρεθεί σε υψηλό επίπεδο κατηγοριών.
Ο Γιάννης που διαμένει μόνιμα στο Ρέθυμνο με την οικογένειά του, έχει γεννηθεί στη 1 Μαΐου του στην Αθήνα.
Επαγγελματικά, έχει παίξει ποδόσφαιρο στον Αθηναϊκό, την Καλλιθέα, το Αιγάλεω, το Λεωνίδιο, την Πάτρα, τον Εθνικό κ.α. ενώ για χρόνια αποτελούσε τον φύλακα άγγελο της εστίας της ομάδας μας σε επίπεδο Δ’ Εθνικής.

Με την προπονητική στους τερματοφύλακες ασχολήθηκε από το 2010-11 (είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A’ και εξειδίκευση προπονητών τερματοφυλάκων ΕΠΟ – FIFA 2011 και απόκτηση διπλώματος goalkeeping B’-C’ 2020) κι έπειτα, στον ΟΦ Αρμένων, στην Επισκοπή, το 2012-2015 (και βοηθός προπονητή) στον ΑΟ Χανιά σε Γ’ και Β’ Εθνική, το 2015 στον ΟΦΗ (Γ’ Εθνική), το 2016-17 στο ΣΥΝΚΑ (Γ’ Εθνική) και Μικτή Ρεθύμνου, τη διετία 2017-2019 στον Εργοτέλη (Β” Εθνική), το 2019-20 στον Ρεθυμνιακό (Γ” Εθνική) και τον Αστέρα Ρεθύμνου (Α’ τοπικό).

Ο σύλλογός μας τον καλωσορίζει και του εύχεται πολλές επιτυχίες.”

Γιάννης Μπακόπουλος: “Η Επισκοπή πράττει κάτι που δεν υπάρχει στο Ρέθυμνο’
Με την επιστροφή του στην ομάδα μας, ο 48χρονος κόουτς τόνισε για το γεγονός ότι θα αναλάβει ένα πόστο εκγύμνασης παιδιών σε μια τόσο κρίσιμη ηλικία (16, 17, 18 και 19 χρονών):
“Είναι σημαντικό που ξαναγυρίζω σε μια ομάδα στην οποία έχω διατελέσει τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.
Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη διοίκηση όσο και στους προπονητές που με δέχθηκαν στην οικογένειά τους.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, παρά μόνο να φανούμε συνεπείς απέναντι σε μια ηλικία παιδιών που διψούν για μάθηση. Οφείλουμε να τους μάθουμε όσα περισσότερα γνωρίζουμε γύρω από το ποδόσφαιρο.
Η Επισκοπή πράττει κάτι που δεν υπάρχει στο υπόλοιπο Ρέθυμνο. Είναι ένας σύλλογος που πρέπει να δουλεύει από το πρώτο ως το τελευταίο κομμάτι της με σαφήνεια.
… Και το κάνει στον βαθμό που μπορεί, τουλάχιστον όσο καλύτερα γίνεται. Είναι κάτι που λείπει από τον νομό και θέλω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας.”