Ντ. Γουίλαρντ: “Ξέρουμε σε τί κομμάτια δουλεύουμε “

Ο Ντάριλ Γουίλαρντ μίλησε για την Επισκοπή έχοντας πια μια αγωνιστική εικόνα στα μάτια και στο μυαλό του. Μπορεί το φιλικό με τον ΟΦΗ να μην προσφέρεται για συμπεράσματα (4-0 στο “Γεντί Κουλέ”) όμως για πρώτη φορά, ο ίδιος αλλά και οι παίκτες μας μπήκαν ως ομάδα με τον “γυπαετό” στο στήθος και προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάτι από αυτό που αναμένεται να δούμε μέσα στη σεζόν.

“Κάθε μέρα πιο ισχυροί, και γρήγοροι”
Ο Άγγλος τεχνικός επί της ουσίας, άφησε τους παίκτες να παίξουν… Δεν κρύφτηκε πίσω από συστήματα (4-2-3-1) γι’ αυτό και μίλησε σε ατομικό επίπεδο για κάποιους παίκτες…
“Μετά από 10 μέρες προπονήσεων αυτό που αντιληφθήκαμε είναι ότι έχουμε παίκτες που έχουν διαφορετικά σημεία ετοιμότητας. Σ’ αυτές τις 10 μέρες προετοιμασίας καταβάλλεται προσπάθεια απ’ όλους να γνωριστούμε καλύτερα και φυσικά να βάλουμε τις βάσεις της τακτικής που θα εφαρμόσουμε ως ομάδα.
Φαίνεται ότι αυτό πηγαίνει πολύ καλά γιατί ξέρετε, κάποιοι ακόμα προσπαθούν να μάθουν τους συμπαίκτες τους με τα μικρά τους ονόματα. Κάθε μέρα που περνάει, ατομικά αλλά και ομαδικά, γινόμαστε ισχυρότεροι, πιο γυμνασμένοι και γρηγορότεροι γιατί καταλαβαίνουμε πάνω σε τί δουλεύουμε. Και δουλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς για την ομάδα. Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει αξία και ικανότητα.”

“Οι νέοι, το μέλλον του συλλόγου μας”
“Παράλληλα αναβαθμίζουμε πολλούς νέους παίκτες όπως είδαμε στο παιγνίδι με τον ΟΦΗ. Ο 17χρονος Λέκα, οι 18χρονοι Μέτα, ο Τσιλεδάκης, ο Αμπαφού, ο 19χρονος Μπερικάκης και ο 20χρονος Κώτσιος. Όλοι τους μπήκαν στο ματς και είχαν χρόνο για να τους δούμε και να τους αξιολογήσουμε. Ένας από τους παίκτες θα είναι έτοιμος όπως πιστεύω και για τους επίσημους αγώνες αλλά δεν είμαστε θέση να σας το πω τώρα.
Πολλοί δε από αυτούς θα πάρουν τον χρόνο τους να δουλέψουν λίγο περισσότερο για να αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου.
Αυτό θα βοηθήσει να πάρουν αξία οι νέοι παίκτες γιατί πιστεύουμε σε αυτούς και δεν φοβόμαστε να τους βάλουμε να πέσουν στα “βαθιά”. Έχει μεγάλη σημασία να δούμε αυτά τα παιδιά, να πιστέψουν κι αυτά στον εαυτό τους, να τους δουν οι γονείς τους και να καταλάβουν τί γίνεται στην ομάδα. Μέσα από εκεί θα έχει όφελος ο σύλλογος να φέρει κι άλλα παιδιά στις ακαδημίες του και φυσικά οι φίλαθλοί μας να αντιληφθούν τις ευκαιρίες που δίνουμε στους παίκτες από τον τόπο μας.

“Δεν περίμενα τόσο γρήγορο γκολ”
“Αγωνιστικά τώρα σ” ότι αφορά το ματς, σίγουρα αυτό που δεν περίμενα ήταν να δεχθούμε ένα τόσο γρήγορο γκολ (22ο δευτερόλεπτο) σ’ έναν πράγματι τόσο δύσκολο αγώνα και σε μια τόσο δύσκολη συνθήκη για μας.
Η σιγουριά και η συγκέντρωση είναι βασικά στοιχεία σ’ έναν ποδοσφαιριστή κι όταν δεν τα έχεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Είχαμε μιλήσει στους παίκτες πριν από το ματς γι’ αυτά τα στοιχεία και το ότι δεν πρέπει παρασυρθούμε από την ετοιμότητα του αντιπάλου. Βέβαια ακόμα και η σιγουριά και η συγκέντρωση έρχονται με τη δουλειά που λέγαμε πριν και με την αφοσίωση του καθενός παίκτη ξεχωριστά.

“Άμεση αντίδραση στο λάθος”
“Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο πως, όταν ένας παίκτης χάνει τη μπάλα η άμεση αντίδραση είναι το λιγότερο που πρέπει να επιδιώξουν Είναι λοιπόν θέμα ποδοσφαιρικής συμπεριφοράς την οποία θέλουμε να την έχουμε ξεκάθαρη στο μυαλό μας.
Από την άλλη πάλι, μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος με κάποιους παίκτες.
Ο Θέμης Κεφαλάς μαζί με τον Φράνοκο Λάμτσε τα πήγαν καλά αναλογικά και δείχνουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλό σύνολο στην άμυνα για την κατηγορία μας. Είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πολύ σημαντικό τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ο Σαμουρκοσάβι έχει την ποιότητα που περιμέναμε και θα δείτε ότι θα τη δείχνει κάθε λεπτό, αγώνα με τον αγώνα. Είναι αρχηγός μέσα στο παιγνίδι, μπορεί και “κουβαλάει” τη μπάλα και είναι σε θέση να έχει συνεχώς καθαρό μυαλό..
Ο Κέιν Κρίκλοου εφόσον φτάσει στο επιθυμητό σημείο φυσικής κατάστασης θα δείτε πόσο καλός είναι με τη μπάλα στα πόδια και πόσο γρήγορος είναι παράλληλα.Και στο ματς με τον ΟΦΗ μπορεί να μην κάναμε την μεγάλη ευκαιρία αλλά κάθε φορά που γινόταν παραλήπτης έτρεχε έξυπνα στον χώρο.
Ο Τζ. Αμπαφού είναι ένα παιδί 18 χρονών. Έπαιξε 80 λεπτά κόντρα στον ΟΦΗ και δεν σταμάτησε να τρέχει. Είναι σπουδαίο ταλέντο γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίζεται στην Εθνική Γκάνας Κ20.
Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν πολλά να μάθουν. Το σημαντικό είναι ότι έρχονται πολλά φιλικά τα οποία είναι κομβικά για να μπορέσουν να δείξουν τις δυνατότητές τους.”
;