Μεταγραφή (Σταύρος Κίτος) που ανεβάζει το επίπεδο

“Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Σταύρου Κίτου.
Ο 26ρονος ποδοσφαιριστής (έχει γεννηθεί στις 20 Αυγούστου του 1996 στη Ζάκυνθο) αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ αλλά μπορεί να προσφέρει και από τις θέσεις τόσο του κεντρικού αμυντικού όσο και σαν “8άρι” με ύψος 1.81μ…
Ποδόσφαιρο πρωτόπαιξε στις ακαδημίες του Ζακυνθιακού. Σε ηλικία 16 χρονών (2013) αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του Ζακυνθιακού ως και το 2016. Το καλοκαίρι εκείνο πήρε μεταγραφή στη Ζάκυνθο όπου παρέμεινε δύο σεζόν (2016 ως το 2018). Τη δε σεζόν 2017-18 εφτασε τις 21 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική.
Έκτοτε, κατέβηκε στο κέντρο για να αγωνιστεί το 2018-19 στην Προοδευτική παίζοντας 12 90λεπτα ωστόσο σ’ εκείνη τη χρονιά υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού κι έχασε το υπόλοιπο τγς σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2019 πήρε μεταγραφή για το Ναύπλιο όπου έπαιξε εκεί για ενάμισι χρόνο στη Γ’ Εθνική) δηλαδή ως τον Ιανουάριο του 2021 φτάνοντας τις 18 συμμετοχές.

Το υπόλοιπο της σεζόν επέλεξε να πάει στην Κύπρο (Β’ Εθνική) και να φορέσει τα χρώματα του Διγενή Ακρίτα Μόρφου. (13 συμμ.).
Από το 2021 ως και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε στον ΑΟΑΝ στη Γ’ Εθνική (21  και 23 συμμ. αντίστοιχα) με αποκορύφωμα τις δύο ξεχωριστές πορείες, ανά σεζόν, στο κύπελλο Ελλάδας (το 2022) έφτασε τους “16” του θεσμού.
Ο ΑΟ Επισκοπής καλωσορίζει τον Σταύρο Κίτο και του εύχεται πολλές ομαδικές αλλά και προσωπικές επιτυχίες.”

 

Στ. Κίτος: “Καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί”
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας μας κ. Μιχάλη Νικολιδάκη, ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαι χαρούμενος που από σήμερα ανήκω στην ομάδα της Επισκοπής. Μια ιστορική ομάδα που έχει γράψει την δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με αρκετές παρουσίες σε επαγγελματικό επίπεδο και που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί κάθε χρονιά.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή για την συνεργασία μας. Επέλεξα την Επισκοπή διότι οι στόχοι μας συμβαδίζουν και επίσης παρέχει όλα τα απαραίτητα σε έναν ποδοσφαιριστή ώστε να είναι 100% αφοσιωμένος στην δουλειά του. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με πολύ δουλειά και πειθαρχία μαζί με τους συμπαίκτες μου στόχος είναι να γίνουμε μια οικογένεια και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει.”