Μ. Νικολιδάκης: “Ψάχνουμε λύσεις δίχως να σταματήσει το πρωτάθλημα”

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Επισκοπής μας, ο κ. Μιχάλης Νικολιδάκης παρέθεσε μια μεγάλη συνέντευξη στο Ζάρπα radio.gr μιλώντας για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο του συλλόγου και γύρω από αυτόν.

Για την ομάδα μας που βαδίζει σε καλό δρόμο παρά την ήττα στην πρεμιέρα, για το τηλεοπτικό με την πρόταση στο ΟΝΕ που αποκάλυψε το athlitiko.gr, λέγοντας πως γενικότερα η Super League 2 “ψάχνεται” στο να βρει κι άλλους παρόχους εκτός της ΕΡΤ εφόσον ειδικότερα δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του:

Για την πρεμιέρα με τον Καραϊσκάκη: «Ήταν ένα ματς σε πρεμιέρα, υπήρχε ένα σχετικό άγχος, νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά αυτό δε μας ανησυχεί γιατί η ομάδα μας είναι πολύ καλή και νομίζω ότι θα έχει μια καλύτερη συνέχεια. Για τη διαιτησία, ναι, υπάρχει μια ανησυχία, αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, οι διαιτητές κάνουν κι αυτοί τα δικά τους λάθη, επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα, η ομάδα μας όμως είναι σίγουρη για τη δουλειά που κάνει και το πώς προχωρά και νομίζω ότι θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο στο πρωτάθλημα μας».

Για τους Βραζιλιάνους που ξεχωρίζουν στην Επισκοπή και ειδικότερα τον Ντεμέτριους: «Είναι πράγματι καλός παίκτης, παίζει σε μια θέση που είναι ιδιαίτερη, αλλά εμείς σαν ομάδα στηριζόμαστε σε όλα τα παιδιά. Ομαδικά θα κερδίσουμε τους στόχους μας και όχι με κάποιον παίκτη ατομικά. Οι Βραζιλιάνοι πάντως έχουν προσαρμοστεί στα θέλω μας και στη δουλειά που κάνει ο κ. Βέλιτς και όλο το προπονητικό τιμ. Νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Για την πρόταση του ONE, πού βρίσκεται το θέμα με την ΕΡΤ και τι μέλλει γενέσθαι γενικότερα με τα τηλεοπτικά του πρωταθλήματος: «Έχουμε παράπονα από τον τρόπο που μας έχει συμπεριφερθεί η ΕΡΤ, δε μας έχει συμπεριφερθεί όπως αρμόζει σε μια κατηγορία όπως η Super League 2 και στις ομάδες που έχουν επενδύσει χρήματα. Έχουν καταθέσει εγγυητικές και έχουν πάει σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο. Αυτό μας έχει βάλει σε πολύ μεγάλο προβληματισμό ως Λίγκα και γενικότερα όλες τις ομάδες. Τέθηκε στο τραπέζι να πάμε εάν γίνεται και σε άλλους παρόχους και ψάχνουμε να βρούμε τέτοιους για το αν θέλουν να μπουν στην κατηγορία μας. Το όνομα του ONE τέθηκε πράγματι στην συζήτηση, αλλά έγινε στο πλαίσιο μιας πρώτης επαφής μέσω του κ. Καραπαπά. Ηταν μια συζήτηση που έγινε ουσιαστικά μέσα στη σύσκεψη».
Mikel Chania Delivery

Για το αν η Super League 2 εξετάζει να δώσει ίσως σε ιδιωτικά κανάλια τα δικαιώματα του πρωταθλήματος εκτός του ONE: «Όχι δεν έχει υπάρξει τέτοια πρόταση. Δε μας έχει ενημερώσει όμως και ο κ. Λεουτσάκος ως πρόεδρος της διοργανώτριας, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις αλλά νομίζω πως στην ΕΡΤ πέφτει το μεγάλο βάρος γιατί υπό άλλες συνθήκες θα μας εξασφάλιζε εγγυημένο συμβόλαιο μέσω του αθλητικού νόμου του κ. Αυγενάκη. Και αυτό μόνο στα λόγια έγινε… Είχαμε πει οι ομάδες πως για να είναι βιώσιμες θα πρέπει να έχουν τηλεοπτικό πάροχο για τα τρία επόμενα χρόνια, αυτό δεν έγινε ποτέ. Αυτή τη στιγμή παίζουμε μπάλα και έχουμε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις μας και δεν έχει γίνει σε πράξη αυτό που μας είχε πει ο κ. Αυγενάκης».

Για το τι λέει για το θέμα αυτό ο υφυπουργός και αν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών: «Έχουμε έρθει σ΄ επικοινωνία και προσωπικά και οι ομάδες και συνολικά. Μας λέει επίσημα αυτό που βγαίνει και ως ανακοίνωση, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Προσωπική άποψη έχουμε όλοι, είναι άδικο σίγουρα αυτό που γίνεται για όλες τις ομάδες… Εμείς ως Επισκοπή κάναμε μεγάλο αγώνα για το μετοχικό μας κεφάλαιο και την εγγυητική, άρα εμείς κάναμε ακριβώς ό,τι μας υποχρέωσε ο κανονισμός, αλλά δεν έχουν τηρηθεί από τη μεριά του υφυπουργείου αυτά που λέγαμε».

Για το αν βλέπει να υπάρχει λύση στον ορίζοντα: «Θα διεκδικήσουμε πράγματα μέσω του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα δεν θα σταματήσει, θα έχουμε το πλάνο μας, αλλά συνεχίζοντας να παίζουμε. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το πρωτάθλημα γιατί θα είναι πολύ κακό για όλους μας».

Για το πώς είναι οικονομικά η κατάσταση στην ομάδα της Επισκοπής: «Δεν θα έλεγα πως είμαστε μια ομάδα που έχουμε εξασφαλίσει το οικονομικό. Τα λεφτά αυτά που ήταν να πάρουμε σαν επιχορήγηση και σα στοίχημα, δεν έχουν έρθει ακόμα, άρα κι εμείς ζοριζόμαστε. Ναι μεν έχουμε κάνει το κουμάντο μας, αλλά δεν έχουν έρθει ακόμα τα έσοδα που θα έρχονταν από την Λίγκα μας. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό… Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα που να λέει είμαι πλούσια, ότι δεν θέλουμε χρήματα γιατί έχουμε τα δικά μας. Δεν έχουν έρθει χρήματα. Πιστεύω ότι συν-πλην σε 1,5 μήνα θα έρθουν τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο ή από το στοίχημα, θα πάρουμε και μια προκαταβολή απ’ ό,τι μας έχουν πει… Είμαστε σε συζητήσεις».

Για το πρωτάθλημα και το στόχο που χαράσσει η Επισκοπή: «Είμαστε μια ομάδα που έχουμε το δικό μας πλάνο και το όραμα μας. Κάνουμε πράγματα και κινούμαστε σε αθλητικά πλαίσια, η ομάδα μας κινείται πάνω απ’ όλα στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου και τώρα πλέον έχουμε αναπτύξει και άλλα, πολιτιστικά θέματα, άλλες δηλαδή εκδηλώσεις για την ομάδα μας με θέμα το Νομό Ρεθύμνου και όχι μόνο. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε και το ζούμε καθημερινά, αγαπάμε την ομάδα, αγαπάμε το ποδόσφαιρο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι πως οι ομάδες απ’ όλους τους νόμους της χώρας έχουν κάνει το δικό τους πλάνο και έχουν το όραμά τους. Όλοι στις ομάδες που βρίσκονται τις αγαπάνε κι αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτές τις ομάδες επενδύουν τα χρήματα τους και το κάνουν για την αγάπη που έχουν προς την ομάδα και το Νομό που εκπροσωπούν».

Για το πώς είναι το γήπεδο του Γάλλου το οποίο θα χρησιμοποιήσουν τα Χανιά την Κυριακή στο ματς με τον Ηρόδοτο: «Είναι καλό. Έγινε επανασπορά πριν από 10 ημέρες. Εμείς παίξαμε τον αγώνα με τον Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή, αλλά το κακό είναι ότι κάνουμε προπόνηση στο Γάλλο κάθε μέρα μέχρι να ετοιμαστεί το άλλο μας γήπεδο στον Τσεσμέ. Πιστεύω ότι το προπονητικό θα είναι έτοιμο σε περίπου ένα μήνα. Κάθε μέρα δουλεύουμε γι’ αυτό».