Μ. Νικολιδάκης: «Έχω τόση όρεξη – Σα να ήρθα σήμερα στον χώρο»

Για πολλούς και πολλά μίλησε ο πρόεδρός μας, Μιχάλης Νικολιδάκης στο athlitiko.gr μέσω διαδικτύου. Ο πρόεδρος της ομάδας μας που ως γνωστό φέτος πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική και ανέρχεται σε ανώτερη κατηγορία, απάντησε σε ό,τι κι αν ρωτήθηκε με πάθος και δίχως κανέναν δισταγμό σε μια όμορφη ανοικτή συνέντευξη απέναντι στους δημοσιογράφους, Μάκη Καρτσωνάκη και Λευτέρη Αντωνακάκη.

Πρώτα-πρώτα για τη συμβολή που έχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη χρόνια τώρα στην Επισκοπή, τοποθετήθηκε ειλικρινά και με απλότητα: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους μας να βρίσκεται μια τέτοια οικογένεια δίπλα μας. Είναι οικογένεια που κατάγεται από την Επισκοπή, αγαπά τον τόπο της και το εκφράζει και μέσω αυτής της πράξης.
Έχουν δει ότι είμαστε μια ομάδα με όραμα και καθαρό πλάνο. Η οικογένεια βοηθάει την ομάδα και πρέπει να πω ότι και ‘μεις ως Δ.Σ. κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας».

Σε ερώτηση για το αν αντέχει σ’ αυτά τα χρόνια να στηρίζει και εκείνος από την πλευρά του την ομάδα και να βρίσκεται στο ποδόσφαιρο και στις εθνικές κατηγορίες ένα παραπάνω από τη στιγμή που έχει ζήσει το «πάνω-κάτω» (από το περιφερειακό στη Football League και από ‘κει στο τοπικό και τούμπαλιν στη Football League… ο πρόεδρος της ομάδας μας τόνισε: «Αντέχω και αντέχω ακόμα γιατί μου αρέσει η μπάλα, αλλά αγαπάω πάνω απ’ όλα το ποδόσφαιρο.
Τα πράγματα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι είναι δύσκολα. Είναι πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Βλέπετε ότι έχουν επηρεαστεί όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι και ιδίως ο τουριστικός. Το αναφέρω αυτό γιατί το νησί μας δουλεύει και εν πολλοίς εξαρτάται από αυτό οικονομικά. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος, θα προχωρήσουμε ως κοινωνία άρα, και σαν ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για το ποιο είναι το πλάνο της Επισκοπής, τόνισε: «Έχουμε ένα σταθερό πλάνο αλλά προϋποθέτει να έχουμε και γήπεδα ως νομός, να έχουμε χώρο, να κάνουμε και πράγματα που θέλουμε. Έχουμε όραμα όπως σας είπα και θέλουμε να το ακουμπήσουμε. Έχουμε όμως ανάγκη και τη στήριξη της ίδιας της πολιτείας».

Για το αν θα συνεχίσει ο Βέλιτς στην ομάδα… «Με τον Βέλιτς έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία μας. Βασικά, δεν την ανανεώσαμε απλώς, ο άνθρωπος συνεχίζει κανονικά γιατί δεν έχει έρθει για έναν χρόνο. Έχει έρθει για να δουλέψουμε. Έχουμε θέσει μια προοπτική συνεργασίας για πολλά χρόνια. Τουλάχιστον αυτό είναι η πρόθεσή μας».

Μιλώντας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής… «Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν αξιόλογες και σε καλό επίπεδο, καλύτερο από ό,τι περίμενα στην αρχή, όμως πρωτάθλημα με 9 ομάδες δεν θυμάμαι ποτέ να έχει γίνει, τουλάχιστον σε κρητικό επίπεδο».

Για την επόμενη μέρα σ’ ένα σαφώς πιο απαιτητικό πρωτάθλημα… «Είμαστε μια ομάδα που είναι ανταγωνιστική όπου κι αν αγωνίζεται. Αν θυμάστε και πέρυσι, είχαμε φτάσει λίγο πριν την επιτυχία. Αν παίρναμε «Χ» στη Νίκαια δυο στροφές πριν το φινάλε, ίσως, λέω ίσως, να τα καταφέρναμε στο τέλος».
Φέτος το πρωτάθλημα ήταν καλό. Οι προπονητές προσπάθησαν να δουλέψουν πάνω σ’ ένα σταθερό πλάνο στις ομάδες τους. Η φιλοξενία ήταν σημείο αναφοράς από όλους για όλους. Ήταν ένα δείγμα που δείχνει τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας γύρω από το ποδόσφαιρο».

Για την φετινή παρθενική παρουσία του Ρεθυμνιακού στη Γ’ Εθνική… «Θα ήταν άδικο να πέσει ο Ρεθυμνιακός. Απέμεναν 6 αγωνιστικές ακόμα και ήταν μόλις 1 βαθμό διαφορά από τον Πόρο».

Για το τί ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Αυγενάκη… «Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να παρουσιάσουμε ένα πλάνο κοινής αποδοχής. Νομίζω ότι εκεί οδηγούνται από μόνα τους τα πράγματα (αναδιάρθρωση). Δεν χρειάζεται να εκβιάζουμε τα πράγματα και να μιλάμε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Εμείς ως ομάδες έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες οι οποίες θα επαναληφθούν. Μεσολάβησαν και βουλευτές προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα πλάνο ωφέλειας για όλους.
Εμείς ως Επισκοπή είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που μέσα από τον διάλογο προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη ευκαιρία αυτή που παρουσιάζεται τώρα».

Για το ποιος είναι ο Μιχάλης Νικολιδάκης τελικά.. «Θεωρώ ότι το πιο δυνατό στοιχείο που με διακρίνει είναι, η όρεξη που έχω για το ποδόσφαιρο. Νιώθω σα να ήρθα σήμερα. Ξέρετε, αν χτίσεις κάτι το αγαπάς, αν το βρεις έτοιμο δεν το αγαπάς.  Τόσο εγώ όσο και οι άνθρωποι που έχω δίπλα μου, το έχουμε χτίσει γι’ αυτό και παραμένω τόσο ενεργός…».