Κ. Ανυφαντάκης: “Μας μένει η προσπάθεια και η ποιότητα”

Ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε ρυθμό ματς της Super League2. Παρά την ελική τροπή που πήρε (ήττα με 3-2 παρ’ ότι η ομάδα μας έκανε την ανατροπή από το 0-2), ο προπονητής της ομάδας μας Κώστας Ανυφαντάκης παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου απόλυτα ήρεμος. Εξήρε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και τόνισε ότι μέσα από το ντέρμπι με τα Χανιά, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, βγήκαν και πολύ θετικά μηνύματα.

“Θεωρώ ότι αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, να παίξουμε τα Χανιά στα ίσια, το καταφέραμε. Το ματς άλλαξε ισορροπία όταν μείναμε με 10 παίκτες. Παρά ταύτα είχαμε και ‘μεις τις δικές μας κλασικές ευκαιρίες για να πάρουμε το παιγνίδι.
Στο α’ ημίχρονο θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Μια ομάδα που χτίζει, που οργανώνει με καλή κατεύθυνση σε ανοικτό γήπεδο. Βέβαια, δεχθήκαμε δύο τέρματα πολύ νωρίς λόγω απειρίας αλλά και κακής τοποθέτησης. Στη συνέχεια όμως, δείξαμε χαρακτήρα και κοιτάξαμε να “χτυπήσουμε τον αντίπαλο στα ίσια”.

Στο β’ ημίχρονο η κόκκινη κάρτα, μας ανάγκασε να μαζευτούμε και να πάμε να κυνηγήσουμε το σκορ στο ανοικτό γήπεδο. Κινδυνέψαμε αρκετές φορές κυρίως από το πλάι μέσα από σέντρες όμως θα μπορούσαμε να πάρουμε και εμείς τον αγώνα. Δυστυχώς, χάσαμε ένα παιγνίδι.

Αυτό που μένει είναι η προσπάθεια μα κυρίως η ποιότητα. Εμείς παρ’ ότι βρισκόμαστε βαθμολογικά χαμηλά, βλέπετε ότι φτάνουμε να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο μας και αυτό μας δίνει την ψυχολογία και τον αέρα να συνεχίσουμε παρά την ανηφόρα που έχουμε να τραβήξουμε. Στο τέλος θα δούμε τί καταφέραμε.

“Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας”
Έχει σημασία όμως να πω ότι, μια καθαρή ομάδα, ήρθε να παίξει καθαρά και να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί.
Είναι δύσκολη η παραμονή αλλά αυτό που μας δίνει τη χαρά και τη δύναμη είναι η εικόνα των παιδιών που ήταν πραγματικά σπουδαία. Κάπου έχουμε αδικήσει στο πρόσφατο παρελθόν τους εαυτούς μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά”.