Κ. Ανυφαντάκης: “Κοιτάζουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο”

Παρά το “κρύο” τέρμα του Πασά στο 89′ και το τελικό 1-2 για την Καλαμάτα, ο προπονητής της Επισκοπής μας Κώστας Ανυφαντάκης βρήκε τον τρόπο να ωθήσει τους παίκτες μας σε νέο αντικειμενικό στόχο. Αυτοσκοπός άλλωστε αυτό ακριβώς είναι… Το καλό ποδόσφαιρο όπου θα έρθει κι αυτή η έρμη μέρα όπου οι κόποι τους θα ανταμειφθούν με θετικά αποτελέσματα… Μέσα από τη δική τους μεγάλη προσπάθεια…

“Ήταν πράγματι πικρό το αποτέλεσμα για μας. Στο ποδόσφαιρο οι εναλλαγές των συναισθημάτων είναι πάντοτε έντονες. Η Καλαμάτα πήρε τον άνεμο στο α’ ημίχρονο και με ένα καλό πρέσινγκ που είχε, μας δημιούργησε πρόβλημα, ένα παραπάνω μέσα από την ποιότητα την οποία διαθέτει. Δίκαια προηγήθηκε αν και εμείς προσπαθήσαμε να “χτίσουμε” πάνω σε αυτό το πρέσινγκ όπου, αν και κάποιες φορές τα καταφέρναμε, δεν μπορούσαμε ίσως να διαβάσουμε καλά το παιγνίδι.

Στο β’ ημίχρονο βρήκαμε τους χώρους μας, τα ψυχικά αποθέματα και με κόντρα το σκορ και απέναντι σε μια ομάδα την οποία την τοποθετώ σε μια από τις κορυφαίες της λίγκας, φτάσαμε στην ισοφάριση.
Εκεί που ήμασταν έτοιμοι ότι μπορούμε να φτάσουμε στην ανατροπή, δυστυχώς δεν το κερδίσαμε το ματς και όχι μόνο αυτό, σε μια στατική φάση η ικανότητα της Καλαμάτας και οι “δεύτερες μπάλες” που είναι πολύ σημαντικές να μην τις χάνουμε, πήρε και τη νίκη.”

“Θέλουμε τα αποτελέσματα μέσα από το καλό ποδόσφαιρο”
“Το μήνυμα που λάβαμε μέσα από αυτό το ματς είναι ότι μέσα από το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας για το οποίο θέλουμε να αποδίδουμε και μάλιστα απέναντι σε τέτοιες καλές ομάδες, μπορούμε και τις κοιτάζουμε στα μάτια και να παίζουμε στα ίσια.
Θέλουμε λοιπόν να έχουμε καλές στιγμές και να κυριαρχούμε σε πολλά σημεία του αγώνα. Επίσης να συνεχίσουμε ως το τέλος γιατί για όλους είναι μια σκληρή δοκιμασία αφού μέσα από αυτή μπορούν να βγουν καλύτερα πράγματα για τα παιδιά στον χαρακτήρα τους, στην ποδοσφαιρική εξέλιξή τους και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες με καλύτερο τρόπο για την επόμενη φορά.
Είναι μια δύσκολη διαδικασία επαναλαμβάνω αλλά θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη ως και το τελευταίο ματς.”

“Σαν πρώτοι”
“Όλοι μας -από μένα τον ίδιο πρώτα-πρώτα- θα πρέπει να εξελιχθούμε και να έρθουμε από αύριο κιόλας με πολλή όρεξη στην προπόνηση. Θα κάνουμε προπόνηση σα να είμαστε πρώτοι.
Το ίδιο και γι’ αυτά τα παιδιά που θα πρέπει να παλέψουν μέχρι το τελευταίο ματς, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες παραμονής μέχρι τέλους. Αυτό όμως που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε είναι τα αποτελέσματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Μας αρέσει η ποιότητα, έχουμε ένα πολύ ωραίο γήπεδο για να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε και εμείς ό,τι μας αξίζει”.

 

Ίλτσο Γκεοργκιόφσκι: “Αξίζαμε τη νίκη”
Από την πλευρά του, ο κ. Ίλτσο Γκεοργκιόφσκι υποστήριξε την καλή εικόνα της ομάδας του στο α’ ημίχρονο αλλά και το ότι η Επισκοπή διαθέτει μια ομάδα όπου δεν πρέπει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση: “Πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά στο α’ ημίχρονο γι’ αυτό και θεωρώ ότι μπορούσαμε να πετύχουμε δύο ή και τρία γκολ. Στο β’ ημίχρονο κάναμε κάποιες ευκαιρίες όμως μετά υποπέσαμε σε ατομικά λάθη και η Επισκοπή μας ισοφάρισε.
Το ματς οδηγήθηκε σε διαφορετικό δρόμο καθώς από την πλευρά μας προσπαθούσαμε να παίξουμε πολύ επιθετικά αλλά ταυτόχρονα αφήναμε πολύ χώρο στην Επισκοπή.
Έπρεπε όμως να πάρουμε αυτό το ρίσκο γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Στο τέλος θεωρώ ότι μας άξιζε αυτή η νίκη την οποία θεωρώ δίκαιη.”
Τί περιμένει από την Καλαμάτα για τη συνέχεια: “Πάμε σε κάθε ματς για να κερδίσουμε και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε”.
Πως περιμένει να είναι η τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα: “Τονίζω και πάλι ότι στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσα περισσότερα τρίποντα μπορούμε και πιστεύω ότι στο τέλος θα τερματίσουμε ψηλά.”
Για την Επισκοπή τόνισε: “Είναι μια καλή ομάδα όπου την αναλύσαμε θεωρώ πολύ καλά. Είναι ομάδα με καλούς παίκτες και θεωρώ ότι αυτή η θέση που έχει, την αδικεί. Τέλος θέλω να τονίσω ότι διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή.”