Η συνέντευξη τύπου από τον αγώνα Επισκοπή – Ρόδος

Στη συνέντευξη τύπου οι δύο προπονητές (κ. Γιάσμινκο Βέλιτς για την Επισκοπή και ο κ. Νίκος Κουρμπανάς για τη Ρόδο που έκανε το ντεμπούτο του) γνώριζαν επ’ ακριβώς πως είχαν τα πράγματα. Ο κ. Βέλιτς μίλησε για τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο ματς, ιδίως όταν βρίσκεται κάποιος με δύο γκολ στην “πλάτη” ενώ τόνισε ότι αυτό που περνάει η Ρόδος με το μικρό ρόστερ, σε μεγάλο βαθμό το έχει περάσει και η Επισκοπή.
Από την πλευρά του ο κ. Κουρμπανάς έκανε λόγο για προετοιμασία της επόμενης χρονιάς αλλά και για ένα φώτο φίνις με αξιοπρέπεια.

Γ. Βέλιτς: “Ας δούμε συγκριτικά το μέγεθος της προσπάθειας”
“Έχουμε ακόμα 4 αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα από τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα είμαστε ομάδα που, καλύτερα απ’ όλες, γνωρίζει τις δυσκολίες που έχει αυτή της Ρόδου λόγω του μικρού ρόστερ που έχει αυτή τη στιγμή. Εμείς παίζουμε σχεδόν από την αρχή της χρονιάς με μικρό ρόστερ.
Είναι καλό λοιπόν να δούμε συγκριτικά το μέγεθος της προσπάθειας που έχει γίνει αγωνιστικά στην Επισκοπή.
Νομίζω ότι το σημερινό παιγνίδι, πέραν των δυσκολιών του αντιπάλου αλλά και αυτών που αντιμετωπίσαμε εμείς, δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε γιατί, μπήκαμε δίχως συγκέντρωση στο ματς και δεχθήκαμε την ψυχρολουσία πολύ γρήγορα με το σκορ να φτάνει στο 0-2.
Πριν τελειώσει το α’ ημίχρονο καταφέραμε και ισοφαρίσαμε σε 2-2 κάτι που δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου. Αυτό το κάναμε μέσα σ’ ένα 20λεπτο. Συνεπώς αυτό διευκόλυνε τη δουλεία μας στο β’ ημίχρονο.
Μέχρι το 75′-80′ παίζαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, ελέγχοντας πλήρως το ματς έχοντας την συντριπτική κυκλοφορία της μπάλας απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έπαιζε πίσω από τη μπάλα. Το λέω αυτό γιατί ,ποτέ δεν είναι εύκολο να ανοίξεις τέτοιες ομάδες. Είχαμε την υπομονή, την ψυχραιμία και καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτή την έκταση του σκορ.”

“Ήμασταν έτοιμοι να βγάλουμε και ‘μεις παίκτη”
“Στο τέλος διαχειριστήκαμε το παιγνίδι υπολογίζοντας επίσης και σ’ έναν τραυματισμό του Σουλάι και γνωρίζοντας τις δυσκολίες, προτείναμε, εφόσον έβγαζαν τον Σουλάι εκτός αγώνα, να βγάλουμε και εμείς έναν για να παίξουμε 10 εναντίον 10.

“Μόνοι στην 6η θέση”
“Θέλω να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά για άλλη μία νίκη που ήρθε. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Αυτή μας ανέβασε στην 6η θέση όπου πλέον βρισκόμαστε μόνοι μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να παραμείνουμε εκεί.”

 

Ν. Κουρμπανάς: “Να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια τη χρονιά”
“Η λογική για μένα -επειδή έχω ξαναδουλέψει σ’ αυτή την ομάδα- λέει ότι πρέπει να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια και να δούμε τί θα κάνουμε την επόμενη χρονιά.
Να δώσω λοιπόν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν γιατί με την εν γένει παρουσία τους, κοίταξαν να κρατήσουν ψηλά την ιστορία της ομάδας.
Αν θέλουμε να πούμε κάτι για το ματς, θα τονίσουμε ότι υπήρχε μια ομάδα που για 25 λεπτά ήταν πάρα πολύ καλή, που προηγήθηκε, που πήγε το ματς σε κόντρα επίθεση και που πέτυχε ένα δεύτερο γκολ κι ίσως θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα.
Όσο όμως περνούσε ο χρόνος, ήταν λογικό ο αντίπαλος να ζητήσει τη νίκη από το παιγνίδι γιατί πρέπει να πούμε ότι παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Επισκοπή. Σιγά-σιγά, ήρθε η κούραση για μας. Ορισμένα πράγματα δεν μπορούσαμε να τα ακολουθήσουμε ενώ δεν ευτυχήσαμε να πάμε με το 1-2 στο ημίχρονο έτσι ώστε να δούμε πιο καθαρά το ματς δεχόμενοι την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου.
Επίσης, στην επανάληψη, είδαμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος υπήρχε δυσκολία στη φυσική κατάσταση. Δεχθήκαμε ένα τρίτο γκολ που ενδεχομένως να υπήρχε φάουλ αλλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δώσουμε σημασία σ’ αυτό.
Είχαμε ένα παιδί κάτω από το τέρμα (Καραγιώργης) που δεν είναι τερματοφύλακας. Δίχως να έχουμε καμία διάθεση να θίξουμε το παιδί, αντιλαμβάνεστε ότι όποιο δύσκολο σουτ πήγαινε στο τέρμα, είχε δυσκολία στο να το αναχαιτίσει.
Το θέμα είναι ότι όλα τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και στο β’ ημίχρονο. Εγώ προσωπικά, τους δίνω συγχαρητήρια. Τις υπηρεσίες που προσφέρουν τώρα στην ομάδα θα τις βρουν μπροστά τους στο ποδόσφαιρο. Όταν στηρίζεις μια ομάδα μέχρι το τέλος, θα το βρεις μπροστά σου. Είναι τιμητικό γι’ αυτούς.
Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, είχε πιο πολλά τρεξίματα, είχε πολλή κίνηση με ή χωρίς μπάλα, ήταν μια ωραία ομάδα. Εμείς αυτό που προγραμματίζουμε είναι η νέα χρονιά από τώρα. Θέλουμε να μπορέσουμε να κρατήσουμε 5-6 παιδιά. Εγώ το λέω αυτό, αυτό λέει βέβαια και η λογική. Εξαρτάται από τη διάθεση γιατί είναι σωστό να κρατήσουμε έναν σημαντικό κορμό για να ανέβουμε και πάλι ψηλά.”