Η συνέντευξη τύπου από το ματς Επισκοπή – Καλαμάτα 0-0

Στη συνέντευξη τύπου όπου οι δηλώσεις γίνονται σε εξωτερικό χώρο τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο κάθε συνεντευξιαζόμενος δεν μπορεί να γνωρίζει τί ακριβώς έχει ειπωθεί από τον εκάστοτε ομόλογό του. Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Ράικο Γιάνγιανιν στάθηκε στο γεγονός ότι, ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν αλλά έτσι όπως πήγε το ματς, η Επισκοπή δημιούργησε περισσότερες (η Επισκοπή είχε τις δικές της σπουδαίες φάσεις) καταλήγοντας να τονίσει ωστόσο ότι το 0-0 είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα.
Ο κ. Νίκος Αναστόπουλος στάθηκε στις φάσεις της Καλαμάτας που ομολογουμένως μπορεί να μην ήταν πολλές όμως ήταν μεγάλες εξάροντας την εμφάνιση του γκολκίπερ της Επισκοπής, Μάνου Καλογεράκη. Δεν συμφώνησε ποτέ όμως με το ότι κι οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους μεγάλες στιγμές εκτός από αυτή του 5′ με τον Πέτρου όπως λ.χ. στο 78′ (Νοικοκυράκης) ή στο 35′ (Πέτρου). Τις αναφέρουμε γιατί αυτή είναι η δουλειά μας όπως φυσικά, είναι δικαίωμα του κ. Αναστόπουλου να καταθέσει τη δική του άποψη για το ματς όπως κι έκανε…

Ρ. Γιάνγιανιν: “Δίκαιο το 0-0 αν και με περισσότερες φάσεις”
“Μπορώ να πω ότι είναι δίκαιο αυτό το 0-0. Μπορώ να πω επίσης ότι, είχαμε και περισσότερες ευκαιρίες από την Καλαμάτα ενώ παίχθηκε και καλό ποδόσφαιρο σ’ αυτές τις συνθήκες. Εμείς ξέραμε ότι είχαμε προβλήματα γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις με τόσους λίγους παίκτες και να βγάλεις το 90λεπτο με τον ίδιο ρυθμό γι’ αυτό και η Καλαμάτα είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της στο β’ ημίχρονο. Την ίδια ώρα όμως εμείς ήμασταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.
Η Καλαμάτα είχε τρεις ευκαιρίες ενώ εμείς είχαμε ανάλογες, περισσότερα κόρνερ και σουτ.
Αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” στα παιδιά. Εμείς μόνο ξέρουμε πόσοι λίγοι αριθμητικά είμαστε γι’ αυτό και μπορώ να πω ότι αυτό το ματς μοιάζει με νίκη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να παλεύουμε σε κάθε ματς για τους βαθμούς. Πλέον, το έχουν καταλάβει όλοι ότι στα ματς που χάσαμε με 1-0, στα μισά να παίρναμε την ισοπαλία, θα βρισκόμασταν τώρα στη μέση της βαθμολογίας. Αν συνεχίσουμε έτσι και γυρίσουν και τα παιδιά που έλειψαν νομίζω ότι μπορούμε να σωθούμε άνετα.
Τώρα βέβαια αρχίζει ένα πρόγραμμα με παιγνίδια Κυριακή – Τετάρτη. Ελπίζουμε να μην έχουμε τραυματισμούς ή covid και να παρουσιαζόμαστε πλήρεις.”

 

Ν. Αναστόπουλος: “Έπρεπε να κερδίσουμε”
“Δυστυχώς πέσαμε πάνω σ’ έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Ειδικά στο β’ ημίχρονο είχαμε τρία τετ-α-τετ όπου εάν σκοράραμε θα είχαμε κερδίσει το ματς. Βάσει των ευκαιριών λοιπόν, έπρεπε να το είχαμε κερδίσει. Ήταν στη μέρα του όμως ο πορτιέρε της Επισκοπής και δεν το κερδίσαμε.”

Όταν έγινε νύξη από τους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι σπουδαίος ήταν και ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας Ταΐρης για τις δύο καίριες επεμβάσεις που έκανε, ο κόουτς της Καλαμάτας γύρισε το ερώτημα προς αυτούς λέγοντας… “- Για ποιές φάσεις μιλάτε;”. Του απαντήθηκε ότι αναφέρονται στις φάσεις του 4′ και του 78′ και τότε τόνισε: “Στο 5′ έγινε μια κεφαλιά αλλά στο 78′ δεν υπάρχει καμία φάση… Αυτή είναι η γνώμη μου. Με ρωτάτε και εγώ λοιπόν σας απαντάω… Μία ομάδα η οποία έπρεπε να κερδίσει ήταν η Καλαμάτα.”

“Άθλος η πορεία μας”

Ερωτηθείς για το αν η Καλαμάτα μετά από αυτή την ισοπαλία χάνει έδαφος βαθμολογικό, ο κ. Αναστόπουλος τόνισε…  “Υπάρχει πολύς δρόμος. Δεν έχει τελειώσει ούτε καν ο α’ γύρος. Εμείς μόνο ως Καλαμάτα έχουμε τρία ματς που τα χρωστάμε ενώ υπάρχει άλλο ένα για να ολοκληρωθεί ο α’ γύρος. Μιλάμε για μείον 4 ματς! Νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας όπως πιστεύει κάτι τέτοιο”.

Κατόπιν τού ζητήθηκε να κάνει μια εκτίμηση βάσει του προγράμματος που τρέχει αλλά και πόσο μεγάλος και δύσκολος είναι ο δρόμος της Sl.2… “Είναι ένα πρωτάθλημα δύσκολο και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν βγαίνει κατηγορία μόλις μία ομάδα. Δηλαδή μπορεί μία ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και να μην ανέβει κατηγορία έτσι όπως τα έχουν κάνει αυτοί που έβγαλαν την προκήρυξη.

Από ‘κει και πέρα, είμαστε μία ομάδα νεοφώτιστη με γνωστά προβλήματα όπως αυτό της μη αδειοδότησης ενώ δεν είχαμε δύο παίκτες έναν ολόκληρο γύρο λόγω γραφειοκρατίας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα όπου εκεί μετράει το ταμείο, θα δούμε τί έχουμε κάνει. Η πορεία μας, βάσει των προβλημάτων μας είναι “άθλος”.


Από την πλευρά παικτών μίλησε για λογαριασμό της Επισκοπής, ο Άγγελος Τσάβος:

Άγγελος Τσάβος: Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα από το “πάνω ράφι”. Ξέραμε τη δυσκολία αυτή του αγώνα αλλά πίστευα συνάμα και στην ομάδα μας και γι’ αυτό το είδατε όλοι ότι μπορούσαμε να φτάσουμε και στη νίκη. Η ισοπαλία δεν είναι αυτό που θέλαμε… Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη αν και πρέπει να πω ότι η ισοπαλία είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα και για τους δύο.
Και εμείς και η Καλαμάτα προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο όσο επιτρεπόταν στον βαρύ αγωνιστικό χώρο και με τη νεροποντή που έπεσε.
Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα. Νικήσαμε τις απουσίες ενώ και τα παιδιά που ήταν στον πάγκο το έζησαν και το πίστεψαν από την αρχή ότι μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια ανάλογη πορεία.”