Η συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα Καλαμάτα – Επισκοπή

Μετά το ματς στην Καλαμάτα (5-0 27/4), για την 33η αγωνιστική της Betsson Sl2, μίλησαν οι δύο προπονητές κ. Μπελά και Βέλιτς για την αναμέτρηση και το γιατί ήρθε ένα τόσο βαρύ σκορ.
Παράλληλα όμως, ο κ. Βέλιτς μίλησε για τη γενικότερη εικόνα της Επισκοπής αλλά και το καλύτερο “αύριο” που περιμένει το ίδιο το πρωτάθλημα.

Γ. Βέλιτς: “Δεν αντικατοπτρίζει το τελικό αποτέλεσμα όλα όσα έχουμε πετύχει στη φετινή χρονιά”
“Πρώτα θέλω να μιλήσω για την φιλοξενία που είχαμε ως ομάδα από την ΠΑΕ Καλαμάτας η οποία ήταν άριστη και ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Έπειτα, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Καλαμάτας για τη νίκη που σημείωσε. Αν και έπαιξε απέναντι σε μια πολύ αποδυναμωμένη ομάδα όπως εμείς με τις ελλείψεις που είχαμε, αυτό δεν είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί η Καλαμάτα έδειξε την ποιότητα που έχει ως ομάδα αλλά και το πόσο καλούς ποδοσφαιριστές έχει.
Εμείς είμαστε στεναχωρημένοι για το αποτέλεσμα και την εικόνα που, σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει όλα όσα έχουμε πετύχει μέσα στη χρονιά.
Από την άλλη, ήταν ένα ματς που αναδεικνύει σε ξεκάθαρο βαθμό τα προβλήματα που ως ομάδα ζήσαμε από την αρχή της σεζόν. Γι’ αυτό δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου. Είναι γεγονός ότι μέχρι και πριν από 3-4 ματς, ήμασταν η ομάδα που παρ’ όλους τους περιορισμούς που είχαμε, ήμασταν παντού ανταγωνιστικοί έχοντας δεχθεί μόλις 13 γκολ και τώρα έχουμε δεχθεί 10 γκολ. Κι αυτό συνέβη γιατί σ’ αυτή την τελική ευθεία βγήκαν όλα τα προβλήματα στην επιφάνεια.
Στο τέλος της ημέρας, θεωρώ ότι, ούτως ή άλλως, είμαστε από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της κατηγορίας γιατί, η πραγματικότητα που ζει η κάθε ομάδα και το πού μπορεί αυτή να φτάνει, αποδεικνύει και το μέγεθος ή όχι της επιτυχίας που είχε στο πρωτάθλημα.
Εμείς κάναμε μια μεγάλη υπέρβαση και μέχρι προσφάτως παλεύαμε να μπούμε στην 5αδα. Ακόμα έχουμε ελπίδες για την 7αδα που για μας θα είναι υπέρβαση των υπερβάσεων δεδομένου των πολλών προβλημάτων.
Σίγουρα πολλές ομάδες πρέπει να βελτιώσουν τα δεδομένα τους ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Σίγουρα θα ανέβει το επίπεδο που και εμείς ως Επισκοπή παραμένουμε στην νέα τάξη πραγμάτων με περιορισμένο αριθμό ομάδων. Ελπίζουμε με τα πιο αυστηρά κριτήρια, οι ίδιες οι ομάδες να βελτιώσουν το επίπεδό τους και την ανταγωνιστικότητα του νέου πρωταθλήματος.”

Μπελά: “Και ποιός δεν θέλει να μείνει στην Καλαμάτα;
“Στόχος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι όμως αυτό συμβαίνει σίγουρα μόνο όταν τρέχεις μόνος σου. Όταν όμως τρέχουν άλλες 16 ομάδες αυτό δεν είναι εύκολο.
Παρ’ όλα αυτά, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Έχοντας δεχθεί τους -4 βαθμούς όλα ήταν πιο δύσκολα. Διαφορετικά, θα  ήμασταν βαθμολογικά και ψυχολογικά ακόμα καλύτερα.”

Σε ερώτηση που τού έγινε για το αν θέλει να συνεχίσει στον πάγκο της Καλαμάτας, απάντησε:
“Ποιός δεν θέλει να συνεχίσει στην Καλαμάτα όταν προσφέρονται στον προπονητή όλα όσα θέλει.
Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον πρόεδρο. Πάντως, δεν έχω φύγει από πουθενά πικραμένος. Αφήνω μονάχα φίλους απ’ όπου κι αν έχω περάσει.”