Γ. Βέλιτς: “Έχουμε αυτοπεποίθηση, ο αγώνας δεν σταματάει…”

Το επιβλητικό πέρασμα από την Καλλιθέα (0-2), βάσει απόδοσης σε κάθε γραμμή κι από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο, δεν είναι κάτι που πέρασε απαρατήρητο… Αντίθετα, η νίκη αυτή έκανε αίσθηση… Η Επισκοπή μας, τρεις ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη στον Ασπρόπυργο επί του Παναθηναϊκού, το “ξανάκανε” και μάλιστα με ακόμη πιο πειστικό τρόπο.
Νίκησε την μέχρι πρότινος 2η Καλλιθέα και κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο του “Ελ Πάσο”. Και δε μιλάμε για μια ουρανοκατέβατη επικράτηση…

Σημειολογικά, η Επισκοπή στους τελευταίους 6 αγώνες έχει κερδίσει στους 4, έχει 1 ισοπαλία (με Καλαμάτα) και έχει χάσει από την ΑΕΚ (1-0). Στους τελευταίους δε, 10 αγώνες έχει αποκτήσει 18 βαθμούς από τους 19 που έχει στο σύνολο.

“Έλειπε αυτό το κάτι…”
Το πως έχει αλλάξει προς το πολύ καλύτερο η Επισκοπή μας, μπορεί να το εξηγήσει ο πλέον ειδήμων, ο προπονητής μας Γιάσμινκο Βέλιτς…
“Ξεκινήσαμε με μια καινούρια ομάδα τη σεζόν. Από την αρχή της χρονιάς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, ελλείψεις στο ρόστερ και φυσικά, το γεγονός μίας εντελώς καινούριας ομάδας μετά από δύο απανωτές ανόδους κατηγοριών (Γ’ Εθνική, Football League). Παρ’ όλα αυτά, κάναμε πολύ καλές εμφανίσεις. Απλώς χρειαζόταν να αποκτήσουν πνευματική συνοχή οι ποδοσφαιριστές μας ώστε όταν συγκεντρώνονταν όλοι μαζί, αυτό να έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική και να επιδιώκει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα και ακόμα περισσότερο τις νίκες.
Έχουμε κάνει πολλή δουλειά σ’ αυτούς τους τομείς. Όταν μάλιστα υπάρχουν προβλήματα, οι νίκες δίνουν άλλον αέρα, ενώνουν, συσπειρώνουν. Ελπίζω αυτή η πνευματική συνοχή που έχουμε να ενισχυθεί και στα επόμενα παιγνίδια.
Και στην αρχή της σεζόν η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, με τρόπο οργανωμένο και ανταγωνιστικό αλλά έλειπε αυτό “το κάτι”.
Είναι γεγονός βέβαια ότι τα τελευταία αποτελέσματα δικαιώνουν τη μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας.
Χθες. ήταν μια μεγάλη -με κατηγορηματικό τρόπο μεγάλη- νίκη της ομάδας μας αφού ήμασταν σαφώς ανώτεροι της Καλλιθέας. Μία φάση δεχθήκαμε όλη κι όλη κι αυτή από ένα γέμισμα…


“Έχουμε τους τρόπους να βρίσκουμε λύσεις μέσα από το μικρό μας ρόστερ”
Ερωτηθείς για το πόσο μπορεί να διαρκέσει χρονικά αυτό το καλό αγωνιστικό μομέντουμ της Επισκοπής με δεδομένο το μικρό ρόστερ που διαθέτει καθ’ όσον η σειρά των αγώνων είναι αμείλικτη με Τετάρτες-Κυριακές, ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας μας τόνισε: “Ξέρουμε τα προβλήματα που έχουμε και πόσο παραμονεύει ο κίνδυνος του μικρού ρόστερ, στην πραγματικότητα ενός πολύ μικρού, πολύ συρρικνωμένου ρόστερ θα έλεγα…
Έχουμε τους τρόπους μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα κατάλληλα. Τον τρόπο, επιτρέψτε μου, δεν θα σας τον αποκαλύψω…
Είμαστε αυτή τη στιγμή σ’ ένα κανάλι όπου περνάμε από τρεις συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες (Παναθηναϊκό, Καλλιθέα, ΑΕ Καραϊσκάκης) που όποιος επιχειρούσε να κάνει υπολογισμούς συγκομιδής βαθμών πριν τη διεξαγωγή τους δεν θα τολμούσε φτάσει στους 6 βαθμούς τουλάχιστον στα συγκεκριμένα πρώτα δύο παιγνίδια.
Θα επιδιώξουμε να έχουμε επιτυχία και στο τρίτο ματς. Ο αγώνας μας δεν σταματάει. Βλέπουμε την ομάδα με αυτοπεποίθηση, με καλή διάθεση και με κίνητρο για να εισπράξουμε τους κόπους της πολλής και πολύ καλής δουλειάς που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς.
Πάντοτε ξέραμε ότι είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί, ακόμα κι στα παιγνίδια που χάσαμε, είτε από αδικία, είτε από λεπτομέρειες.”