Γ. Χαρλαύτης: “Τα παιδιά δοκιμάστηκαν και αντεπεξήλθαν”

Δηλώσεις έκανε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας μας, Γιώργος Χαρλαύτης. Ο 38χρονος κόουτς που βρίσκεται στην ομάδα μας από το 2017 όταν παίρναμε την… ανιούσα από τις τοπικές κατηγορίες, είδε και τους τρεις τερματοφύλακες, με τον Καλογεράκη βέβαια να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στα παιγνίδια, να πραγματοποιούν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα…
“Δοκιμάστηκαν και τα τρία παιδιά με τα οποία δουλέψαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, από την απόδοσή τους αλλά και από τη δουλειά τους γιατί χρειάστηκε να δοκιμαστούν στα δύσκολα και αντεπεξήλθαν πλήρως δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.
Βέβαια σε αριθμούς τα χαλάσαμε λίγο στο τέλος γιατί μέχρι και πριν από 5 ματς, είχαμε την καλύτερη άμυνα στον β’ όμιλο μαζί με τη Λάρισα από τον α’ όμιλο.
Γενικότερα, συναντήσαμε πολλές δυσκολίες ως ομάδα με απουσίες πολλών και σημαντικών παικτών αλλά είχαμε μια πολύ καλή χρονιά, ένα παραπάνω από τη στιγμή που στις πρώτες 5 αγωνιστικές κρατούσαμε μόλις έναν βαθμό ως συγκομιδή και όλοι, μάς είχαν ως πρώτο φαβορί για να πέσουμε. Τα παιδιά έδειξαν ότι αξίζουν πραγματικά γι’ αυτό που είναι.
Μιλώντας για τα παιδιά τα δικά μου που τα ζούσα καθημερινά ακόμα-ακόμα και εκτός γηπέδου γιατί, ένας προπονητής πρέπει να είναι κοντά τους όταν τον χρειάζονται- έδειξαν ανά πάσα ώρα ότι είναι έτοιμα, αγωνιστικά και ψυχικά. Αυτό ήταν το καλύτερο επιστέγασμα της δουλειάς που είχαμε. Αυτό φάνηκε από τα παιγνίδια που χρειάστηκε να αγωνιστούν οι, Καλαντζής, Ψαρράς που θα το πω λαϊκά, έδειξαν “αξεψάρωτοι”, δεν μπήκαν με τη φιλοσοφία του “δεύτερου” του “αναπληρωματικού” αλλά με αυτή του παιδιού που θέλει να προσφέρει στην ομάδα που θέλει να δώσει πράγματα στο ποδόσφαιρο κι αυτό για μένα είναι το μεγάλο κέρδος της χρονιάς.
Έχουμε φυσικά κι ένα παιδί έμπειρο όπως ο Μάνος Καλογεράκης ένα παραπάνω όταν ήρθε μετά από πολύ δύσκολη περίοδο για εκείνον με πίστη, με συγκέντρωση με καθοδήγηση φυσικά και από τον προπονητή και έδειξε.
Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από την πλευρά μου και είμαι πολύ υπερήφανος που δούλεψα μαζί τους. Είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και αυτό όπως ξέρετε πολλές φορές μετράει πιο πολύ από πολλά άλλα.”


Γ. Ψαρράς: “Δείξαμε από τί μέταλλο είμαστε φτιαγμένοι”

Ένας εξ αυτών μίλησε για τη σεζόν που έκανε και έζησε μέσα στην ομάδα. Ο λόγος για τον Γιάννη Ψαρρά που χρειάστηκε να μπει στα δύσκολα και δήλωσε βροντερό “παρών”: “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους μου τους συμπαίκτες μου, στους προπονητές μου γιατί περάσαμε μια περίεργη χρονιά. Δουλεύαμε πολύ σκληρά όλον αυτόν τον καιρό. Όλα τα παιδιά, όσες φορές μας δόθηκε η δυνατότητα στον αγωνιστικό χώρο, παλεύαμε μέχρι και το τέλος. Η φετινή ομάδα της Επισκοπής είχε πολύ σπουδαίο μέταλλο. Τα παιδιά έπαιζαν, ο ένας για τον άλλο και αυτό δείξαμε και στο σημερινό (με τον Παναθηναϊκό Β’) ματς γιατί δεν τα παρατάμε όσο και να είναι το σκορ.”
Μιλώντας για τον εαυτό του που είχε κομβική σημασία στα παιγνίδια που αγωνίστηκε, τόνισε: “Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Ο προπονητής επιλέγει ποιος θα παίξει. Το περίμενα πολύ. Έδειξα ποιός είμαι και είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα με τον τρόπο μου.Τ
Τώρα, θα πρέπει να ξεκουραστούμε, να δουλέψουμε μόνοι μας ατομικά και ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου.”