Επισκοπή Κ20: Το γ’ ημίχρονο του αγώνα Επισκοπή – Ηρόδοτος

Η παρθενική εμφάνιση της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Κ20 είχε μια εν συνόλω πολύ καλή εικόνα. Εκτός από το νικηφόρο 5-2, είδαμε όμορφο ποδόσφαιρο ενώ και οι δύο ομάδες απέδειξαν εμπράκτως πως είναι η ευγενής άμιλλα μεταξύ τους.
Οι δύο προπονητές (κ. Ξυδάκης από τον Ηρόδοτο και κ. Καραδάκης από την Επισκοπή) μίλησαν γι’ αυτό αλλά και μια σημαντική προσπάθεια ανθρωπισμού που ανέδειξε το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Αν. Ξυδάκης: “Άνετη η επικράτηση της Επισκοπής – Υποκλίνομαι στην πρωτοβουλία των ρεθεμνιώτικων ομάδων”
“Πραγματικά δεν ξέρω σε ποια χώρα του κόσμου δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαστε παγκόσμια πρωτοτυπία. Ξεκινήσαμε λοιπόν έστω και έπειτα από 6 μήνες προετοιμασία…
Κάποια παιδιά είχαν κουραστεί γι’ αυτό και ήρθαμε με λιγότερους παίκτες. Βλέπετε, αναγκάστηκαν να φύγουν τα παιδιά γιατί ήθελαν να παίξουν και έβλεπαν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Κάποια πήγαν στη Γ’ ΕΘνική, κάποια άλλα στους Νέους του Ηροδότου. Μείναμε με λίγα παιδιά.

Δεν έχω να πω πολλά για το παιγνίδι. Η Επισκοπή ήταν πολύ καλύτερη κυρίως στο α’ ημίχρονο. Είχαμε ένα καλό 8λεπτο όπου μπορέσαμε και σκοράραμε κιόλας και από εκεί και μετά, ανέβασε η Επισκοπή τον ρυθμό και μας κέρδισε εύκολα. Είχαμε βέβαια την ατυχία να δεχθούμε ένα καθοριστικό τέρμα στο τέλος του ημιχρόνου. Στο β’ ημίχρονο σκοράραμε (3-2) -και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουμε. Δεν το κάναμε και το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που δικαιώνει την Επισκοπή. Δεν θέλω να πω περισσότερα για το ποδόσφαιρο γιατί αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα δοκιμάζεται.

Προχθές μπήκα στα αποδυτήρια και κοίταξα τα παιδιά στο πρόσωπο και φαντάστηκα τα δικά μου παιδιά σε έναν πόλεμο. Εκεί που αυτά άκουγαν μουσική στα αποδυτήρια, κάποια άλλα δοκιμάζονται ή χάνουν τη ζωή τους. Θέλω να περάσω λοιπόν αυτό το μήνυμα κι ας βάλουν μυαλό κάποιοι.
Θέλω επίσης επί τη ευκαιρία να πω και κάτι άλλο… Με μπροστάρη τον προπονητή Γιώργο Μπαστάκη που πήρε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε ένα πολύ όμορφο τουρνουά μαζί με άλλες ομάδες όπως, ο Άρης, ο Ολυμπιακός, η Επισκοπή κ.α. συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό. Αμέσως μετά, ρώτησαν ποιά ανάγκη θα μπορούσε να έχει το παιδοογκολογικό γιατί τα παιδιά μας είναι δύσκολο να σηκωθούν από το κρεβάτι έπειτα από 7μηνες και 8μηνες χημειοθεραπείες. Πήραν έναν καρδιογράφο και τζέλιξ (κάποια ειδικά τζέλ που τα βάζουν στο στόμα για να επουλώνονται κάποιες πληγές που δημιουργούνται στο στόμα).
Υποκλίνομαι σ’ αυτούς τους ανθρώπους και σε όλες τις ομάδες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο προσωπικά το χρησιμοποιώ γι αυτούς τους λόγους γιατί έχει αυτή τη μεγάλη δύναμη.
Τέλος, θέλω να ευχαριστώ τον συνάδελφο κ. Καραδάκη, την όμορφη συμπεριφορά όλων και την ζεστή φιλοξενία που μας επιφύλαξε η Επισκοπή. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή πορεία και ό,τι καλύτερο.”

 

Ν. Καραδάκης: “Διψούσαμε για ποδόσφαιρο”
“Ευτυχώς το ποδόσφαιρο δείχνει την καλή του πλευρά, μπορεί να συσπειρώσει σωματεία, ποδοσφαιριστές, συμβούλους και όταν θέλει το σύνολο αυτών, μπορεί να δημιουργήσει υποδομές, φιλίες μέχρι και να σώσει ανθρώπους.
Μακάρι να συνεχίσουμε να έχουμε και για αθλητικούς σκοπούς τέτοιες πρωτοβουλίες και να δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο σε όλες του τις διαστάσεις.

Όσον αφορά το ματς, θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω και να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν.
Είχαμε πραγματικά ανάγκη να παίξουμε ποδόσφαιρο. Τα παιδιά μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση για μπάλα, να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο. Το άγχος μας στοίχισε να βρεθούμε πίσω στο σκορ.
Μετά από πολύμηνη διακοπή, το ματς ξεκίνησε και δεχθήκαμε πολύ γρήγορα ένα γκολ. Αυτό έφερε τον εκνευρισμό αλλά γρήγορα βρήκαμε τα πατήματά μας. Το σημαντικότερο ήταν ότι φύγαμε από το γήπεδο αγκαλιασμένοι.”