Επισκοπή – Χανιά 0-2: Η συνέντευξη τύπου (Σ΄. Παπαβασιλείου – Στ. Λαμπράκης)

Για το σημερινό ματς (20/11) με τα Χανιά και την ήττα που ήρθε (0-2) κόντρα στα Χανιά μίλησαν οι δύο αντίπαλοι προπονητές. Ο Σάκης Παπαβασιλείου αναφέρθηκε εν πολλοίς στο στοιχείο της απειρίας αλλά και στο ότι πέρασε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα ανεκμετάλλευτο.
Ο Σταύρος Λαμπράκης από την πλευρά των Χανίων στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του ήταν πολύ διαβασμένοι…

Σ. Παπαβασιλείου: “Δεν είχαμε την εικόνα των προηγούμενων δύο αγώνων”

“Θεωρώ ότι μας επηρέασαν οι καιρικές συνθήκες, δεν προσφέραμε το θέαμα που θα περίμενε ο κόσμος να δει…

Εμείς αναλωθήκαμε στο α’ ημίχρονο δίχως να δημιουργήσουμε μία τελική φάση. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε στο β’ ημίχρονο με κόντρα τον αέρα, με δύο διαδοχικές ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε.
Στη συνέχεια άνοιξαν οι γραμμές καθώς είχαμε παρουσιάσει πολύ επιθετικό σχήμα και ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε στο τέλος την ευκαιρία να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό “κλειδώνοντας” τη νίκη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά, στην επόμενη μέρα και να δουλέψουμε. Ο δρόμος είναι μακρύς. Έχουμε τα περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε μία νεανική ομάδα που αναζητάει την αγωνιστική της ταυτότητα παιγνίδι με παιγνίδι.”

“Θα βρούμε τον δρόμο μας”
“Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι, ναι μεν χάσαμε αλλά στα προηγούμενα δύο παιγνίδια είχαμε την αγωνιστική εικόνα που ήθελα να βλέπω. Σήμερα προβληματιστήκαμε αλλά θα πρέπει να το λύσουμε μέσα από την καθημερινότητά μας και μέσα από τις προπονήσεις.
Να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε τον δρόμο μας, θα σηκώσουμε κεφάλι και θα βρούμε τις επιτυχίες για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.
Τα Χανιά είχαν την εμπειρία με ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να διαχειριστούν το ματς. Εμείς αφήσαμε να περάσει σχεδόν ένα ολόκληρο ματς.

Είχαμε πει πριν την έναρξη του αγώνα να δώσουμε έμφαση στις στημένες φάσεις στο ότι έχουμε ευνοϊκό τον αέρα και να προσέξουμε τα τελειώματα. Η απειρία των παικτών μου στοίχισε στο να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το ματς.
Θα αντιμετωπίσουμε κι άλλα τέτοια ματς με τέτοιες καιρικές συνθήκες. Άρα, αυτό το ματς αποτελεί ένα καλό μάθημα για μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη βαρύτητα οποιαδήποτε παιγνίδια έχουμε στο μέλλον, είτε με καλές, είτε με κακές καιρικές συνθήκες.”

Στ. Λαμπράκης: “Ήρθε όπως έπρεπε η νίκη μας”
“Παίξαμε σ’ ένα γήπεδο με δύσκολες καιρικές συνθήκες με δυνατό άνεμο που δεν βοήθησε να παιχθεί πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα μας παρουσιάστηκε διαβασμένη, δυνατή και έφτασε σε μια πεντακάθαρη και δίκαιη νίκη γιατί ήμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια καλύτεροι από τον αντίπαλο.
Ήταν μια νίκη που την χρειαζόμασταν σαν ομάδα, σαν οργανισμός. Ήταν μια νίκη που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τα παιδιά γιατί ήρθε έτσι όπως έπρεπε.”

Ο κ. Λαμπράκης τόνισε και τη σπουδαιότητα του πρώτου γκολ των Χανίων….
“Ένα γρήγορο γκολ πάντα δίνει ψυχολογία στην ομάδα που παίρνει το προβάδισμα προβληματίζοντας τον αντίπαλο. Είχαμε και δυο-τρεις προϋποθέσεις για να πετύχουμε κι ένα δεύτερο πιο νωρίς.
Τα παιδιά ήταν διαβασμένα όπως είπα κι έπαιξαν όπως έπρεπε με αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Από ΄κει και πέρα, θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον Σπύρο Μπαξεβάνο που ήταν σε όλη την προετοιμασία της ομάδας και μας βοήθησε πολύ ενώ  την αφιερώνω και στην οικογένεια του Μανώλη Τζανή τον οποίο είχα προπονητή στον Εργοτέλη. Να είναι γεροί εκείνοι να τον θυμούνται.”