Ένας δικός μας άνθρωπος, ο Κώστας Ανυφαντάκης στο τιμόνι της Επισκοπής μας

“Η ΠΑΕ Επισκοπή με πολύ χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ρεθεμνιώτη προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη.
Ο κ. Ανυφαντάκης είναι γνωστός στο ευρύ κοινό αλλά και καθ’ όλα αγαπητός στην Κρήτη κσι δη στο Ρέθυμνο. Μάλιστα με εκείνον επιχειρήσαμε και κάναμε τα πρώτα επιτυχημένα μας βήματα στις επαγγελματικές κατηγορίες (FL2 και FL) τις σεζόν 2012 ως το 2015.
Ο 51χρονος τεχνικός (έχει γεννηθεί στο Ρέθυμνο στις 29 Οκτωβρίου του 1971) διαθέτει δίπλωμα UEFA Pro και τελεί προπονητής σε εθνικές κατηγορίες από το 2005.
Την προπονητική την ξεκίνησε από το 1998 (άφησε σε μικρή ηλικία το ποδόσφαιρο λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού) και δημιούργησε τη δική του ομάδα, το Ρέθυμνο Π.Σ..
Το 2005 ανέλαβε τον Αστέρα Ρεθύμνου. Λίγους μήνες μετά επέστρεψε στον δικό του σύλλογο.
Το 2011 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην Επισκοπή μας η οποία πήρε το πρωτάθλημα στη Δ’ Εθνική ενώ κέρδισε και την άνοδο στη Football League2 (Γ’ Εθνική). Λίγο πριν ολοκληρωθεί εκείνο το πρωτάθλημα ανέλαβε να ηγηθεί της τεχνικής ηγεσίας.
Το 2013-14 οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα μας στη FL (Β’ Εθνική). Ο Κ. Ανυφαντάκης έκατσε στον πάγκο της Επισκοπής ως και τον Ιανουάριο του 2015.
Τον επόμενο Φεβρουάριο (2015) ανέλαβε την Καβάλα.
Τη σεζόν 2015-16 κάθησε στον πάγκο του Πανθρακικού.
Τη σεζόν 2017-18 επέστρεψε στην Καβάλα αλλά δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τη σεζόν 2018-19 πήγε στον Ιωνικό όπου έμεινε ως τον Νοέμβριο γιατί από εκείνο το διάστημα ως το τέλος της σεζόν πήγε στην ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Γ’ Εθνική).
Τη σεζόν 2019-20 δούλεψε στη Δόξα Δράμας.
Τη σεζόν 2020-21 επέστρεψε στην Καβάλα και στη Football League όπου εκείνη η χρονιά ήταν ορόσημο για τον ίδιο καθώς βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΠ ως ο καλύτερος προπονητής της κατηγορίας .
Τη σεζόν 2021-22 εργάστηκε στην Ξάνθη από τον Μάρτιο ως και τον Ιούλιο ενώ από τις αρχές της τρέχουσας σεζόν 2022-23 βρισκόταν στον πάγκο της Βέροιας όπου πρόλαβε να δώσει 8 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχοντας 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ο σύλλογός μας τον καλοσωρίζει και του εύχεται πολλές ομαδικές αλλά και προσωπικές επιτυχίες”.

 

Κ. Ανυφαντάκης: “Να βοηθήσω την ομάδα του τόπου μου”
Ο Κώστας Ανυφαντάκης ήταν λακωνικός στις πρώτες του δηλώσεις αλλά ξεκάθαρος για το ποιός ήταν ο λόγος που επέστρεψε στο Ρέθυμνο και την Επισκοπή αλλά και ποιός είναι ο άμεσος κοινός σκοπός.
“Επιστρέφω στην ομάδα του τόπου μου. Η επιλογή μου είναι γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα του Ρεθύμνου. Η σχέση μου με τον πρόεδρο (κ. Νικολιδάκη) είναι εξαιρετική. Σ’ αυτή την ομάδα ξεκίνησα επαγγελματικά την πορεία μου ως προπονητής.
Στόχος μας είναι να σωθεί η ομάδα. Να μπορέσουμε ενωμένοι να σωθεί ομάδα ώστε ο νομός μας να συνεχίσει να εκπροσωπείται σε επαγγελματικό επίπεδο.
Αυτός είναι ο δικός μου στόχος, αυτός πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων μας”.