Έναρξη συνεργασίας με τον Ουρουγουανό τεχνικό, Μαξιμιλιάνο Βιέρα

“Η ΠΑΕ Επισκοπή ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Μαξιμιλιάνο Βιέρα όπου αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας.
Ο 54χρονος τεχνικός (έχει γεννηθεί στο Μοντεβιέδο της Ουρουγουάης στις 24 Οκτωβρίου του 1968) και κατέχει δύο υποκοότητες, της ουρουγουανικής και αυτή των ΗΠΑ.
Ο εν λόγω τεχνικός είναι υιός του τέως διεθνούς μέσου της εθνικής Ουρουγουάης Μίλτον Βιέρα ο οποίος αγωνίστηκε και στην Ελλάδα την επταετία (1972-79) σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα. Το γεγονός αυτό, συνετέλεσε ούτως ώστε, ο κ. Μαξιμιλιάνο Βιέρα τα βασικά παιδικά του χρόνια, να τα περάσει στην Ελλάδα οπότε, μιλάει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα. Επίσης μιλάει, ισπανικά, αγγλικά, ιταλικά και πορτογαλικά.

Ο νέος προπονητής της ομάδας μας ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro έχει εργαστεί σε 4 διαφορετικές χώρες (ΗΠΑ, Ουρουγουάη, Κολομβία και Κατάρ) και τώρα και στην Ελλάδα έχοντας κάτσει πάνω από 300 φορές σε πάγκους ομάδων. Αναλυτικά:

– Το 1999 ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και το Σάν Χοσέ στην Α’ κατηγορία των ηλικιών Κ19-Κ18.
– Το 2001-02 ήταν α’ προπονητής Del Sol, στο Φοίνιξ της Αριζόνας για την ομάδα Κ17.
– Το 2003-04 προπόνησε στον ίδιο σύλλογο τη γυναικεία ομάδα στην Α’ κατηγορία Κ13-Κ14
– Το 2006-07 κοούτσαρε την Βίκτορβιλ της Αριζόνας όπου και αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στη VYSL.
– Το 2015 έκανε το μεγάλο ταξίδι και ήταν ο ασίσταντ κόουτς στην εθνική του Κατάρ όπου και παρέμεινε ως το 2017.
– Μετά την εθνική του Κατάρ, ανέλαβε ως α’ προπονητής την Αριζόνα στην κατηγορία Κ18-Κ19.
– Το 2019 ήταν ο πρώτος συνεργάτης του προπονητή της μεγάλης ομάδας του Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.
– Το 2020 ανέλαβε επίσης ως άμεσος συνεργάτης του α’ προπονητή στην Ντεπορτίβο της Κολομβίας.
– Την ίδια χρονιά φεύγοντας από την Ντεπορτίβο ανέλαβε α’ προπονητής στην Ατλέτικα Σουντ Αμέρικα της Ουρουγουάης όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία. Μάλιστα το πρωτάθλημα το είχε κερδίσει με τη συγκεκριμένη ομάδα και ως ποδοσφαιριστής.
– Το 2021 ήταν και πάλι α’ προπονητής στην Προγκρέσο της Ουρουγουάης ενώ μέχρι τις αρχές του τρέχοντος του μηνός είχε αναλάβει την Σεντράλ.

Ο σύλλογός μας τον καλωσορίζει και του εύχεται πολλές επιτυχίες.”


Μ. Βιέρα: “Δεν υπάρχει βελτίωση δίχως δουλειά”

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, ο Μαξιμιλιάνο Βιέρα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά ως τεχνικός της Επισκοπής. Στις δηλώσεις του, πέρασε ένα κλίμα αισιοδοξίας και υποσχέθηκε πολλή δουλειά…
“Είμαι ευχαριστημένος που ήρθα στην Ελλάδα, στην Κρήτη και γενικά που βρίσκομαι στην Ευρώπη. Δεν είναι πολλοί οι Ουρουγουανοί που εργάζονται στην Ελλάδα, οπότε πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά.
Είδα την ομάδα και το έμψυχο δυναμικό που διαθέτει η Επισκοπή και σε βίντεο και από κοντά σε φιλικό που διεξήχθη.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε και μέσα από τη δουλειά να βοηθήσουμε την ομάδα. Δεν υπάρχει βελτίωση δίχως σκληρή δουλειά.

Το πρωτάθλημα της SL2 στην Ελλάδα είναι σκληρό όπως στην Ουρουγουάη. Είναι πολλά που πρέπει να διαχειριστεί κανείς… Έχω υπάρξει σε ομάδες που έχουν βρεθεί στο παρελθόν σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Εδώ δεν είναι έτσι. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Πρέπει να μάθω τους ποδοσφαιριστές και εκείνοι να μάθουν τί ζητάω από εκείνους για να φτάσουμε στο κοινό καλό.
Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και να οδεύουμε παιγνίδι με το παιγνίδι. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να βγουν όλα μέσα από τη δουλειά μας. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ξέρουν ότι χρειάζεται ένας σχετικός χρόνος για να βγάλουμε στο τέλος ένα καλό αποτέλεσμα”.