Δηλώσεις Προπονητών – Post game: Γ. Κόλτζος: “Διαφορά αγωνιστικού ρυθμού”

Την ήττα την αποδέχθηκε. Άλλη μία αντιμετώπιση όπως αυτή από πλευράς διαιτησίας όμως, όχι. Γιατί το συγκεκριμένο παιγνίδι είναι ένα ακόμα σε μία σειρά από κακές υποδείξεις των ανθρώπων που τα διευθύνουν. Στο ματς απέναντι στον Εθνικό (δίχως ουδείς να αμφισβητεί τη νίκη της ιστορικής ομάδας του Πειραιά) δόθηκε το τρίτο πέναλτι στα τελευταία δύο παιγνίδια.
Δεν ήταν όμως αυτό… Ήταν αυτά τα μικρά λάθη που σε… “βγάζουν από τα ρούχα σου”, που σου κόβουν τον ρυθμό, που σε βάζουν στη διαδικασία να αναθεωρήσεις αν όσα γνωρίζεις είναι τα σωστά ή το αντίθετο.

Ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας μας, Γιώργος Κόλτζος, αναφέρει:
“Ήταν ένα ματς όπου γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Μια ομάδα που έχει καλά τρεξίματα με αγωνιστικό ρυθμό γιατί, όλα τα παιδιά είναι μαζί από τον α’ γύρο.
Απίστευτα πράγματα κυρίως από τους βοηθούς…
Θέλω να πω όμως και κάτι άλλο… Βρίσκομαι στον χώρο του ποδοσφαίρου από το 1993, 20 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και από το 2016 σαν προπονητής. Νομίζω ότι, γίνεται μια διακωμώδηση του αθλήματος κυρίως από τους βοηθούς και λιγότερο από τους διαιτητές. Όταν ζητούν όλοι να είμαστε ήρεμοι και να μην υπάρχει βία στα ελληνικά γήπεδα θα πρέπει όλοι αυτοί που ρυθμίζουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου να σέβονται τον κόπο και να κάνουν το απλό, να τηρούν τους κανονισμούς.

Διαπίστωσα για μία ακόμη φορά σε δικό μας παιγνίδι ότι ένας βοηθός δεν γνώριζε τους κανονισμούς. Μου έκανε εντύπωση πως σ’ ένα καθαρό τράβηγμα φανέλας δεν δίνεται κάρτα. Δύο αντικανονικά πλάγια δεν δίνονται αλλαγές πλέον… Πράγματα μικρά αλλά αδιανόητο να μην τα γνωρίζουν. Και πίσω από αυτά τα μικρά διακυβεύονται χρήματα, καριέρες… Κανένας δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται το ποδόσφαιρο για όφελος δικό του ή ο,τιδήποτε άλλο…

“Είδαμε τις αδυναμίες μας και θα τις βελτιώσουμε”
Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το σημερινό αποτέλεσμα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η ομάδα είχε εξαιρετική εικόνα. Και θα έρθει κάποιος και θα πει: “Δεχθήκατε 4 γκολ και μιλάτε;” Ας χάσαμε λέω εγώ… Υπάρχουν πολλά παιγνίδια ακόμα. Η ομάδα, παιγνίδι με παιγνίδι φτιάχνεται όλο και περισσότερο. Σήμερα (σ.σ. Κυριακή) έπαιξαν 7 παιδιά που δεν είχαν κάνει ούτε μία προπόνηση σ’ αυτό το γήπεδο. Είναι δύσκολο γι’ αυτά τα παιδιά μην έχουν κάνει προπόνηση και να έχουν αυτή την εικόνα και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την ομάδα του Εθνικού που είναι πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα.
Από κει και πέρα, θα δούμε τις αδυναμίες μας, θα τις βελτιώσουμε και θα παίξουμε με τον Ατρόμητο για να φέρουμε τη νίκη που τώρα την χρειαζόμαστε τόσο πολύ. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα για να πάρει αποτελέσματα θα πρέπει να πάρουν αγωνιστικό ρυθμό τα παιδιά. Το παιγνίδι το σημερινό (3/2) εκεί κρίθηκε. Ο Εθνικός είχε τα τρεξίματα, την αγωνιστικότητα. Όταν λείπει αυτός ο ρυθμός (τρία τέσσερα παιδιά έπαθαν κράμπες) έτσι είναι… Από ‘δω και πέρα, θα έχουν στα πόδια τους τρία και τέσσερα 90 λεπτά.
Υπάρχει τρόπος άμεσης βελτιστοποίησης. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ερμής. Πριν από ενάμισι μήνα είχε 11 βαθμούς. Και μιλάμε για μία ομάδα που έχει δεχθεί 3, 4 και 7 γκολ. Βλέπετε όμως ότι, σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις την παραμονή του. Αυτό που λείπει είναι το αποτέλεσμα όπου κάποια παιγνίδια θα είναι βατά για μας ούτως ώστε να έρθει ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα κι από εκεί και πέρα να κάνουμε μια διαφορετική προς το καλύτερο πορεία μη αντιμετωπίζοντας κανένα πρόβλημα όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία.”

Β. Χαντές: “Κομβικό το δεύτερο προβάδισμα”
Εμφανώς ευχαριστημένος για τη νίκη που σημείωσε η ομάδα του (1-4) αλλά και με παραδοχή ότι αντιμετώπισε ένα πολύ καλό σύνολο, εμφανίστηκε ο προπονητής του Εθνικού, Βαγγέλη Χαντέ.
“Νομίζω ότι αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα άσχετα αν το σκορ ήταν μεγάλο. Νομίζω ότι ελέγχαμε το ματς όμως. Σίγουρα το 1-0 στο 31′ μάς έδιωξε το άγχος για να παίξουμε πιο ελεύθερα. Για μας κομβικό ήταν το σημείο όπου ισοφαριστήκαμε αλλά περάσαμε άμεσα ξανά μπροστά στο σκορ.
Στο β’ ημίχρονο κάναμε καλή διαχείριση και όλα έγιναν πιο εύκολα για μας μετά το 1-3. Βέβαια υπάρχει μία φάση όπου αν η Επισκοπή σκόραρε (δοκάρι από τον Κεφαλά) θα γινόταν το 2-3 και τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα για μας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, και στην Επισκοπή καθώς ήταν όλα άψογα όπως πάντοτε εδώ στο Ρέθυμνο.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και προφανέστατα μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.”