Η επιβεβαίωση της λέξης “ΟΜΑΔΑ”… ΟΦΙ – Επισκοπή 0-1

Τί άλλο να πει κανείς γι’ αυτή την ΟΜΑΔΑ! Τί άλλο να γράψει κανείς γι’ αυτά τα απίστευτα παιδιά που έκαναν και πάλι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που μπορούσαν! Όχι γιατί είναι αδύνατον να κερδίσει κανείς τον ΟΦΙ (ή οποιαδήποτε ομάδα στην κατηγορία) αλλά γιατί αυτή η ομοψυχία αποφέρει, εκτός από τους 3 νέους βαθμούς (μοιραζόμαστε πλέον την 7η θέση μαζί με την ΑΕΚ Β’ στους 34β.), τεράστια ψυχολογία αλλά και τη διαβεβαίωση ότι για να χαθεί αυτή η παραμονή πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα!

Κι όλα αυτά -για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια και γινόμαστε κυνικοί- δίχως κάποια από τα παιδιά μας (Καλογεράκη, Τσάβο, Πέτρου).

Στο “Βουζουνεράκειο” η ομάδα μας απέδειξε και πάλι πόσο χαλύβδινη είναι αμυντικά αλλά και πόσο απίστευτα μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο δίχως να χρειαστεί πολλές αφορμές (να σημειωθεί βέβαια ότι στο α’ ημίχρονο ο ΟΦΙ έκανε μόλις μία τελική και η ομάδα μας 5).

Στο δε β’ ημίχρονο “μίλησε” η ψυχή του πάγκου, της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και ο… Αντώνης Σταθόπουλος που φαίνεται πως πήρε… φόρα με το 3ο του φετινό τέρμα το οποίο όμως και πάλι μεταφράζεται σε 3 χρυσούς βαθμούς!

Το ματς:
Στο 4’ από το φάουλ του Τριντάντε, ο Μπαρμπόσα θέλησε με προβολή από κοντά να σκοράρει όμως ο Μανουσάκης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 44′ από τη μπαλιά του Νταρζίσιο, ο Σταθόπουλος μπήκε κατά μέτωπο και από λίγο πλάγια αριστερά, πλάσαρε όμως ο Μανουσάκης έσωσε και πάλι την ομάδα του.
Στο 45′ από νέα μπαλιά του Νταρζίσιο, ο Σουμπασάκης βγήκε απέναντι στον Μανουσάκη όμως την τελευταία στιγμή, ο Κάρδασης τον ανέκοψε παραχωρώντας κόρνερ.

Στην επανάληψη είχαμε περίπου το ίδιο σκηνικό. Τον ΟΦΙ να έχει διάθεση να βγει μπροστά αλλά την ομάδα μας να του ανακόπτει αυτόν τον ρυθμό και λίγο μετά, να αναλαμβάνει εκείνη πρωτοβουλία.

Στο 46′ τη σέντρα-σουτ του Αντερέγκεν, μπλόκαρε ο Γιάννης Ψαρράς

Στο 47’ το σουτ του Σουμπασάκη έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.

Στο 50’ από το γύρισμα του Μεσσιδόρο από αριστερά, ο Λεμονής έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 60′ από το πλάγιο του Κάρδαση, ο Χιμένεθ έκανε μια πρώτη κεφαλιά, ο Μεσσιδόρο σούταρε με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 63′ από τη σέντρα του Ανδρικόπουλου ο Σταθόπουλος επιχείρησε την προβολή με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 65’ ο Αντερέγκεν έβγαλε μια σέντρα από δεξιά, ο Χιμένεθ έπιασε την κεφαλιά από κοντά όμως ο Μπαρμπόσα έδιωξε σώζοντας βέβαια παραβίαση.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! 0-1: Στο 73′ από τη σέντρα του Τριντάντε, ο Αντώνης Σταθόπουλος πλάσαρε, ο Μανουσάκης έδιωξε προς στιγμή αλλά δεν συγκράτησε τη μπάλα που περνάει τη γραμμή!

Ο ΟΦΙ θέλησε να βρει λύσεις και έφτασε στην εστία μας κυρίως από τον δυνατό αέρα που φυσούσε κόντρα.

Στο 75’ ο ΟΦΙ προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα όταν από το κόρνερ του Μεσσιδόρο, ο Ντι Λορένζο κέρδισε την κεφαλιά με τον Μπαρμπόσα να διώχνει και πάλι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 88′ από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεκούλ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ψαρρά.

Στο 92’ ο Νεκούλ έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Ψαρράς.
Στο 93’ ο Νταρζίσιο σούταρε διαγώνια για να πέσει ο Μανουσάκης και να μπλοκάρει.

Η διαιτησία: Γεώργιος Αλάμπεης(Αθηνών), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος(Κορίνθου), Νικόλαος Τριαντάφυλλος(Κορίνθου).
ΟΦΙ (Τσαγκατάκης): Μανουσάκης, Ντέτλερ, Κάρδαρης, Μεσσιδόρο, Νεκούλ, Ντι Λορέντζο, Μπενίτεζ, Λεμονής, Χιμένεθ (75’ Κατάλντι), Βιβάνκο, Αντερέγκεν.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Bέλιτς): Ψαρράς, Ανδρικόπουλος, Τριντάντε, Μπαρμπόσα, Γκονζάλβες, Εμπόι Τζόνσον, Σουμπασάκης, Νοικοκυράκης, Σταθόπουλος, Νταρζίσιο, Πολυχρόνης.

 

 

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο σύνδεσμος φίλων του ΟΦ Ιεράπετρας “Οι Κουρήτες”, τίμησαν με μια ανθοδέσμη και μια φανέλα του συνδέσμου, τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας (έχει αγωνιστεί στον ΟΦΙ κατά το παρελθόν), Ηλία Καραγιάννη.